Oslava tuzemského rosé
Růžová vína jsou lehká, a proto jsou vhodným nápojem pro nadcházející teplé měsíce. Vy je máte možnost ochutnat již tuto neděli 1. května 2011 v areálu Svatováclavské vinice a Richterovy vily v Praze, kde bude probíhat třetí ročník Svátku růžových vín. Pro návštěvníky této prezentace budou připraveny k degustaci desítky kvalitních růžových vín z České republiky a chybět nebudou ani ‚růžové‘ míchané nápoje nebo pokrmy vybrané speciálně k růžovým vínům.
Růžové víno neboli rosé
Moravská a česká růžová vína se stávají stále populárnějšími a díky skvělé geografické poloze České republiky mají naši vinaři možnost produkovat rosé té nejvyšší kvality. Tento druh vína se vyrábí z odrůd modrých hroznů metodou krátkého naležení rozemletých hroznů. Růžové víno není určeno k archivování a mělo by se pít mladé, dokud má svěží a ovocnou chuť.