15. srpna | Na Kladenském zámku proběhne už dvanáctý ročník Oslav svatého Vavřince, patrona všech kuchařů a cukrářů. Kromě gastronomicky zaměřeného programu pro veřejnost a klání kuchařských profesionálů na poli studené a teplé kuchyně se můžete těšit na pokus o překonání rekordu o nejdelší masovouzeninovozeleninový špíz pečený na dřevěném uhlí. Chybět nebude ani carving (vyřezávání do ovoce a zeleniny, nejčastěji do melounu) a četné soutěže nejen pro mistry kulinářského umění, ale i pro příchozí návštěvníky.
Co: Dvanáctý ročník Oslav svatého Vavřince
Kdy: Sobota 15. srpna 2009
Kde: Kladno (na zámku, v jeho přilehlých prostorách a v restauraci Klub Stodola)
Akci moderují: Ivan Vodochodský, Zdeněk Vrba a Heidi Janků
Pokud se do Kladna vydáte, budete mít jedinečnou příležitost nakouknout kuchařům pod ruce i pod pokličku, ochutnat speciality nejlepších tuzemských kuchařů a cukrářů a pobavit se u toho při některé z plánovaných soutěží či poslechem nejrůznějších kapel. Oslavy svatého Vavřince pořádá město Kladno spolu s Asociací kuchařů a cukrářů. Součástí oslav bude i Vavřinecké melounování, kterého se může zúčastnit každý, kdo se carvingu věnuje, bez rozdílu věku, národnosti a zkušeností z předešlých soutěží.