0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pojďte na ryby!

Pojďte na ryby!
sdílet:
V Prachaticích proběhne za 14 dní už čtvrtý ročník eno-gastronomické přehlídky Ryby a víno. Těšit se můžete nejen na rybí lahůdky, ale i na skvělá moravská a česká vína.

„Přehlídky se každoročně zúčastní na tři desítky vinařství z Moravy a Čech a největší rybářské společnosti a svazy,“ prozradil ředitel přehlídek Michal Kočan. „Rybou číslo jedna je zde kapr, dále lín, amur, štika, candát a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven. Kromě pokrmů z čerstvých ryb budou prezentovány vynikající uzené ryby a další výrobky studené rybí kuchyně,“ dodal.

Ryby se na přehlídce Ryby a vino naučíte nejen poznávat, ale i upravovat, součástí přehlídky totiž bude i ukázka přípravy mořských ryb a mořských plodů. „Hlavním smyslem přehlídky je výchova a osvěta v oblasti stravovací a vinařské kultury. Vzájemná kombinovatelnost a harmonické prolnutí ryb a kvalitních domácích vín,“ vysvětlil Kočan.„Jedním z dalších cílů tohoto projektu je přilákání široké veřejnosti za zážitkovou gastronomií.“

Místem konání bude historické centrum Prachatic – Radniční sál, radniční sklepy, arkády a náměstí. Vstupné na akci je 150 Kč. Více na  http://web.syryrybyavino.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit