„Přehlídky se každoročně zúčastní na tři desítky vinařství z Moravy a Čech a největší rybářské společnosti a svazy,“ prozradil ředitel přehlídek Michal Kočan. „Rybou číslo jedna je zde kapr, dále lín, amur, štika, candát a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven. Kromě pokrmů z čerstvých ryb budou prezentovány vynikající uzené ryby a další výrobky studené rybí kuchyně,“ dodal.
Ryby se na přehlídce Ryby a vino naučíte nejen poznávat, ale i upravovat, součástí přehlídky totiž bude i ukázka přípravy mořských ryb a mořských plodů. „Hlavním smyslem přehlídky je výchova a osvěta v oblasti stravovací a vinařské kultury. Vzájemná kombinovatelnost a harmonické prolnutí ryb a kvalitních domácích vín,“ vysvětlil Kočan.„Jedním z dalších cílů tohoto projektu je přilákání široké veřejnosti za zážitkovou gastronomií.“
Místem konání bude historické centrum Prachatic – Radniční sál, radniční sklepy, arkády a náměstí. Vstupné na akci je 150 Kč. Více na http://web.syryrybyavino.cz.
Pojďte na ryby!
V Prachaticích proběhne za 14 dní už čtvrtý ročník eno-gastronomické přehlídky Ryby a víno. Těšit se můžete nejen na rybí lahůdky, ale i na skvělá moravská a česká vína.