Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poklady Sicílie

Poklady Sicílie
sdílet:
Sicílie je už od starověku ostrov oplývající hojností. Jednou z mnoha komodit, kterou vyprahlým Středoevropanům může nabídnout, jsou výborné ryby a další plody moře.

Minulý měsíc proběhla v pražské restauraci Bastion prezentace společnosti Praga Sicilia Trade společností Associazione Marmax Palermo určená zejména obchodníkům, restauratérům a další odborné veřejnosti, která měla za úkol právě dovoz místních ryb nastartovat. Sicilané zvolili ten nejlepší a nejpůsobivější způsob prezentace – dobré jídlo doprovázené dobrým vínem.

Šéfkuchař Bastionu Radek Příhonský se inspiroval sicilskou a středozemskou kuchyní a z dovezených ryb připravil například překvapivé carpaccio z chobotnice, které se okamžitě stalo hitem. Výborné bylo i carpaccio z tuňáka, protože proč kazit chuť této vznešené ryby nějakou tepelnou úpravou. Další přišly na řadu pečené krevety zabalené v tenoučkém těstě filo, a tedy dvojnásob křupavé. V neposlední řadě se všichni vraceli k závitkům z čerstvých ančoviček neboli filátek z drobných sardelek. Co se týče hlavních jídel, chuť a kvalita čerstvých sicilských ryb nejvíc vynikla v jednoduché úpravě na grilu. Sicilskou kuchyni, již ovlivnili mezi jinými i Arabové, však nejvíc vystihl kořeněný kuskus s rybami a plody moře. Pokrmy doplnila bílá sicilská vína například z vinařství Donnafugata nebo Tasca D’Almerita.

Doufáme, že zmíněné sicilské ryby a plody moře se k nám brzy začnou dovážet. Na balíčcích s produkty pak najdete logo ‚Vyloveno na Sicílii‘, které si můžete prohlédnout v galerii pod článkem.
 

Připravila Kateřina Švejdová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč