0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pražská zoo láká na menu s cvrčky a červy

Pražská zoo láká na menu s cvrčky a červy
sdílet:
Jestli jste otevřeni experimentům v gastronomii a rádi ochutnáváte něco nového, pak pro vás pražská zoo připravila na sobotu 14. srpna zajímavý zážitek. Ve speciálním poznávacím programu představí své obyvatele, kteří se živí hmyzem. Jeho chuť budou moci vyzkoušet i příchozí.

Hmyzí cukroví a mouční červi s chilli



Menu pro Den hmyzožravců je složeno z hmyzího cukroví, chleba z tmavé mouky s příměsí hmyzu, cvrčků na másle nebo moučných červů s chilli papričkami. Neobvyklé pokrmy v improvizované kuchyni připraví tým vědců z Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.

Komentovaná krmení



Jakým způsobem se jednotlivé druhy hmyzožravců stravují, představí postupně jejich ošetřovatelé v komentovaných krmeních. Organizátoři se domnívají, že se mezi návštěvníky najde dost odvážných, kteří neobvyklou krmi vyzkoušejí. 


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit