Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro čokoholiky: čokoládová show

Pro čokoholiky: čokoládová show
sdílet:
Pokud chcete prozkoumat svět čokolády skrz naskrz, zavítejte v únoru na jednu ze tří čokoládových show. Vyberete si Olomouc, Plzeň, nebo Prahu?

Čokoládová show ukáže rozmanitost čokolády


Návštěvníci výstavy, která probíhá od 14. února až do konce března, si budou moct prohlédnout stánky výrobců čokolády, při degustaci porovnat třeba belgickou čokoládu s francouzskou a ochutnat různá provedení čokoládových lahůdek, od pralinek až po horkou čokoládu. Ke koupi bude i čokoládová kosmetika.

V rámci čokoládové show se uskuteční i soutěž o nejlepší nepečený čokoládový dort. Soutěž je určená pro děti od 7 do 14 let. Pomoct jim mohou i zkušenější rodiče, babičky nebo dědečkové.

Více informací o programu čokoládové show najdete na oficiálních stránkách akce.

 

 

Čokoláda na talíři


Čokoláda je zajímavá ingredience i pro domácí vaření. Kromě klasických sladkých dezertů ji lze použít i ve slaných receptech. Se svátkem zamilovaných přijdou její afrodiziakální účinky vhod. Zkuste třeba aromatické dušené hovězí nebo pravé texaské chilli con carne.

Tip redakce: Pokud chcete čokoládu raději věnovat, mrkněte na stránku Choco Loco, kde si pro své milované (a nebo pro sebe) můžete vytvořit tabulku k mlsání přesně podle svých představ.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...