
Třiatřicet nejlepších restaurací vytáhlo do útoku na mlsné jazýčky návštěvníků vybranou selekcí jídel, pestrá nabídka slibovala slané i sladké, české i exotické, teplé i studené. Z nebe by v té chvíli mohly padat i trakaře, areál Mezi Mosty se však plnil raketovým tempem. Živo tak bylo nejenom za vařiči, ale především před nimi. Bez váhání jsme se proto pustili do ochutnávání.
Kateřina Švejdová začala triem tataráků (uzená kachní prsa, hovězí, kambala) na stánku restaurace U Závoje, jídlo se jí však zdálo příliš přechucené. "Asi tu někomu ujela ruka s kořením, tu kambalu to zabilo," prohásila. V zápětí si ale spravila chuť v Alcronu tatarákem z tuňáka s chřestovou pěnou ochucenou citronovou trávou. Stanislava Moravcová si na stánku Alcronu moc pochvalovala bůček, v Cloud 9 Sky Baru pak zase Creme Bruleé z kachních jater s armaňakovou krustou. "Skvěle se hodí ke koktejlům, které tu servírují," dodávala s labužnickým úsměvem. Na druhou stranu ji zklamal hovězí pupek s jičinských býčků dušený s citronovou trávou, podávaný s kroupami a ochucený s kopřivou, který ochutnala na stánku Chateau Mcely.
Celá redakce se nakonec sešla u pana šéfkuchaře Sahajdáka a libovala si nad jeho výtečnými omáčkami. "Křenová byla geniální!" komentovala hromadnou ochutnávku Stáňa. Darina Sieglová pak ještě všem doporučila ochutnat pohankové risotto s lesními houbami od šéfkuchařky Stanislavy Markové z restaurace Žofín Garden. Pak již festivalový areál zahalila noc a nastal čas jít domů načerpat síly na druhý den.
Aktuální fotografie z pátečního Prague Food Festivalu si můžete prohlédnout na naší speciální příloze.