0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Red Pif: vinný bar s výjimečnou atmosférou

Red Pif: vinný bar s výjimečnou atmosférou
sdílet:
Název Red Pif vznikl spojením anglického a francouzského slova a znamená červený frňák. Jak příznačné pro místo, kde si můžete nechat nalévat tak zajímavá vína, až vám z toho nos samým blahem opravdu zčervená.

Pražský vinný bar Red Pif má za sebou více než rok existence. Úspěšně představuje biodynamická vína, a nejen to – za pozornost stojí také interiér podniku, kterým se prolíná motiv vinných lahví. Podle přání majitele, který se chtěl přiblížit atmosféře francouzských vinoték, ho navrhl architekt Jakub Fišer. Na někoho vysoký strop a šedivé zdi působí stroze. Dobře vyřešený prostor však neodvádí pozornost od toho hlavního, a tím jsou osobitá vína českých i zahraničních vinařů. V Red Pifu máte jistotu, že vám pomůžou nejen s jejich výběrem, ale také poskytnou full servis při popíjení – od udržování lahve ve správné teplotě až po průběžné dolévání. O víně si s vámi rádi a zasvěceně popovídají. Pokud máte chuť i na jídlo, bez obav požádejte o jídelní lístek. Je sice stručný, zato pravidelně obměňovaný.

Red Pif najdete v Praze v Betlémské ulici 9. Podnik si raději předem vyhledejte na mapě, ať přesně víte, kam jdete. Jinak ho možná minete, a to by byla škoda. Od 3. do 10. března mají v Red Pifu premiéru nová vína z moravského vinařství Gotberg. V degustačním menu se vám představí tři přívlastková vína v kombinaci se třemi pokrmy za 450 Kč.

Red Pif degustační menu s víny Gotberg:


  • Muškát moravský 2011 kabinet a pečené foie gras v listovém těstě s mangovou marmeládou
  • Merlot – rosé 2011 pozdní sběr s roládou z divoké kachny, šťouchanými bramborami a pečenou karotkou
  • Rulandské modré 2010 výběr z bobulí s kávovou pěnou a jahodovým carpacciem

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit