0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Red Pif: vinný bar s výjimečnou atmosférou

Red Pif: vinný bar s výjimečnou atmosférou
sdílet:
Název Red Pif vznikl spojením anglického a francouzského slova a znamená červený frňák. Jak příznačné pro místo, kde si můžete nechat nalévat tak zajímavá vína, až vám z toho nos samým blahem opravdu zčervená.

Pražský vinný bar Red Pif má za sebou více než rok existence. Úspěšně představuje biodynamická vína, a nejen to – za pozornost stojí také interiér podniku, kterým se prolíná motiv vinných lahví. Podle přání majitele, který se chtěl přiblížit atmosféře francouzských vinoték, ho navrhl architekt Jakub Fišer. Na někoho vysoký strop a šedivé zdi působí stroze. Dobře vyřešený prostor však neodvádí pozornost od toho hlavního, a tím jsou osobitá vína českých i zahraničních vinařů. V Red Pifu máte jistotu, že vám pomůžou nejen s jejich výběrem, ale také poskytnou full servis při popíjení – od udržování lahve ve správné teplotě až po průběžné dolévání. O víně si s vámi rádi a zasvěceně popovídají. Pokud máte chuť i na jídlo, bez obav požádejte o jídelní lístek. Je sice stručný, zato pravidelně obměňovaný.

Red Pif najdete v Praze v Betlémské ulici 9. Podnik si raději předem vyhledejte na mapě, ať přesně víte, kam jdete. Jinak ho možná minete, a to by byla škoda. Od 3. do 10. března mají v Red Pifu premiéru nová vína z moravského vinařství Gotberg. V degustačním menu se vám představí tři přívlastková vína v kombinaci se třemi pokrmy za 450 Kč.

Red Pif degustační menu s víny Gotberg:


  • Muškát moravský 2011 kabinet a pečené foie gras v listovém těstě s mangovou marmeládou
  • Merlot – rosé 2011 pozdní sběr s roládou z divoké kachny, šťouchanými bramborami a pečenou karotkou
  • Rulandské modré 2010 výběr z bobulí s kávovou pěnou a jahodovým carpacciem

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč