0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Vepřový ocásek

Seriál o mase: Vepřový ocásek
sdílet:
Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. „Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení,“ říká šéfkuchař Václav Frič.

Vepřový ocásek – to není jen zakroucená část, co kreslí děti prasátku na zadeček. V řeznickém smyslu slova je to ještě konec páteře s odřezky masa. Záleží na řezníkovi, kolik masa na ní při porcování pašíka nechá – jelikož ocásek navazuje na kýtu, dá se z něj někdy připravit i velmi pěkný řízek.

Vepřový ocásek by měl být v dobrých řeznictvích běžně k dostání; obzvlášť v těch mimo velká města, kde je ještě zvykem zbytečně neplýtvat. Můžete ho upéct pěkně po česku se spoustou česneku, soli a kmínu nebo se inspirovat asijskou kuchyní. Ocásek je také oblíbený na zabijačkách, podává se jako ovar s křenem, čerstvým chlebem a pivem. Lahodný je také uzený.

V říjnovém Apetitu najdete recept na pomalu pečený ocásek na černém pivu a vepřový ocásek pečený na česneku se strapačkami.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč