0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštičky won ton s krevetami

Taštičky won ton s krevetami
sdílet:
Připomeňte si, jak chutnal loňský Apetit piknik. Tuto asijskou specialitu jste se loni mohli naučit od skvělé šéfkuchařky Sofie Smith.

INGREDIENCE

  • 200 g syrových krevet, oloupaných
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • cca 24 won ton placiček (koupíte je v asijských obchodech)

 

 

NA DIP

 

  • 1/2 lžičky smaženého česneku (koupíte ho v asijských obchodech nebo si jej můžete sami osmažit)
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavého rýžového octa Chinkiang (koupíte v asijských obchodech nebo namíchejte bílý rýžový ocet s balsamicem v poměru 1:1)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1–2 lžíce chilli oleje (dle chuti)
  • cukr dle chuti

 

NA DOKONČENÍ

 

  • 1–2 jarní cibulky, nasekané
  • hrst čerstvého koriandru
  • smažený česnek


1 Smíchejte všechny ingredience na dip a doslaďte ho podle chuti.

2 Krevety a jarní cibulku nakrájejte najemno a dejte je do mísy. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý pepř a promíchejte.

3 V menší míse promíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody na řidší pastu.

4 Před sebe si položte won ton placičku tak, aby jeden roh mířil k vám, jeden od vás a dva do stran. Doprostřed dejte lžíci náplně. Spodní roh přeložte přes náplň (ale nepřitlačte). Dva rohy, které míří do stran, potřete škrobovou pastou a přeložte přes náplň. Tvarem nyní won ton knedlíček připomíná otevřenou obálku.

5 Knedlíčky vařte v páře asi 3 minuty, pak je naaranžujte na talíř, pokapejte dipem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a smaženým česnekem. Zbylý dip podávejte v mističce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit