0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštičky won ton s krevetami

Taštičky won ton s krevetami
sdílet:
Připomeňte si, jak chutnal loňský Apetit piknik. Tuto asijskou specialitu jste se loni mohli naučit od skvělé šéfkuchařky Sofie Smith.

INGREDIENCE

  • 200 g syrových krevet, oloupaných
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • cca 24 won ton placiček (koupíte je v asijských obchodech)

 

 

NA DIP

 

  • 1/2 lžičky smaženého česneku (koupíte ho v asijských obchodech nebo si jej můžete sami osmažit)
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavého rýžového octa Chinkiang (koupíte v asijských obchodech nebo namíchejte bílý rýžový ocet s balsamicem v poměru 1:1)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1–2 lžíce chilli oleje (dle chuti)
  • cukr dle chuti

 

NA DOKONČENÍ

 

  • 1–2 jarní cibulky, nasekané
  • hrst čerstvého koriandru
  • smažený česnek


1 Smíchejte všechny ingredience na dip a doslaďte ho podle chuti.

2 Krevety a jarní cibulku nakrájejte najemno a dejte je do mísy. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý pepř a promíchejte.

3 V menší míse promíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody na řidší pastu.

4 Před sebe si položte won ton placičku tak, aby jeden roh mířil k vám, jeden od vás a dva do stran. Doprostřed dejte lžíci náplně. Spodní roh přeložte přes náplň (ale nepřitlačte). Dva rohy, které míří do stran, potřete škrobovou pastou a přeložte přes náplň. Tvarem nyní won ton knedlíček připomíná otevřenou obálku.

5 Knedlíčky vařte v páře asi 3 minuty, pak je naaranžujte na talíř, pokapejte dipem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a smaženým česnekem. Zbylý dip podávejte v mističce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč