INGREDIENCE
- 200 g syrových krevet, oloupaných
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 špetky bílého pepře
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- cca 24 won ton placiček (koupíte je v asijských obchodech)
NA DIP
- 1/2 lžičky smaženého česneku (koupíte ho v asijských obchodech nebo si jej můžete sami osmažit)
- 60 ml sójové omáčky
- 2 lžíce tmavého rýžového octa Chinkiang (koupíte v asijských obchodech nebo namíchejte bílý rýžový ocet s balsamicem v poměru 1:1)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1–2 lžíce chilli oleje (dle chuti)
- cukr dle chuti
NA DOKONČENÍ
- 1–2 jarní cibulky, nasekané
- hrst čerstvého koriandru
- smažený česnek
1 Smíchejte všechny ingredience na dip a doslaďte ho podle chuti.
2 Krevety a jarní cibulku nakrájejte najemno a dejte je do mísy. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý pepř a promíchejte.
3 V menší míse promíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody na řidší pastu.
4 Před sebe si položte won ton placičku tak, aby jeden roh mířil k vám, jeden od vás a dva do stran. Doprostřed dejte lžíci náplně. Spodní roh přeložte přes náplň (ale nepřitlačte). Dva rohy, které míří do stran, potřete škrobovou pastou a přeložte přes náplň. Tvarem nyní won ton knedlíček připomíná otevřenou obálku.
5 Knedlíčky vařte v páře asi 3 minuty, pak je naaranžujte na talíř, pokapejte dipem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a smaženým česnekem. Zbylý dip podávejte v mističce.