Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Taštičky won ton s krevetami

Taštičky won ton s krevetami
sdílet:
Připomeňte si, jak chutnal loňský Apetit piknik. Tuto asijskou specialitu jste se loni mohli naučit od skvělé šéfkuchařky Sofie Smith.

INGREDIENCE

  • 200 g syrových krevet, oloupaných
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • cca 24 won ton placiček (koupíte je v asijských obchodech)

 

 

NA DIP

 

  • 1/2 lžičky smaženého česneku (koupíte ho v asijských obchodech nebo si jej můžete sami osmažit)
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavého rýžového octa Chinkiang (koupíte v asijských obchodech nebo namíchejte bílý rýžový ocet s balsamicem v poměru 1:1)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1–2 lžíce chilli oleje (dle chuti)
  • cukr dle chuti

 

NA DOKONČENÍ

 

  • 1–2 jarní cibulky, nasekané
  • hrst čerstvého koriandru
  • smažený česnek


1 Smíchejte všechny ingredience na dip a doslaďte ho podle chuti.

2 Krevety a jarní cibulku nakrájejte najemno a dejte je do mísy. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý pepř a promíchejte.

3 V menší míse promíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody na řidší pastu.

4 Před sebe si položte won ton placičku tak, aby jeden roh mířil k vám, jeden od vás a dva do stran. Doprostřed dejte lžíci náplně. Spodní roh přeložte přes náplň (ale nepřitlačte). Dva rohy, které míří do stran, potřete škrobovou pastou a přeložte přes náplň. Tvarem nyní won ton knedlíček připomíná otevřenou obálku.

5 Knedlíčky vařte v páře asi 3 minuty, pak je naaranžujte na talíř, pokapejte dipem a ozdobte nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a smaženým česnekem. Zbylý dip podávejte v mističce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...