0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na akci: Ochutnejte, jak vaří přední čeští kuchaři

Tip na akci: Ochutnejte, jak vaří přední čeští kuchaři
sdílet:
Ti nejlepší z českých kuchařů se během festivalu Chef Time Fest sejdou v Praze, aby předvedli své umění. Akce končí 5. února, tak neváhejte a rezervujte si lístky.

Restaurace AvantGarde v pražských Dejvicích opět hostí gastronomický festival Chef Time Fest. Tento unikátní koncept kuchařských show, degustací a workshopů vyvrcholí 5. února luxusní večeří, kterou připraví čtyři přední čeští kuchaři a jeden host ze zahraničí. Bude jím kuchař Enrico Neie, který působí ve španělské restauraci La Terassa. Miluje květák v různých úpravách, ale pro Chef Time Fest si vybral jiné suroviny. Pětichodová večeře, která se uskuteční dohromady třikrát v průběhu festivalu, obsahuje takové lahůdky jako svatojakubské mušle na celerovém rizotu, tuňáka s wasabi krémem a kokosovou pěnou nebo sorbet z řepy a zmrzlinou z kozího sýra. Každý pokrm bude spárován s vhodným vínem, která vybíral Nejlepší sommelier roku 2014 Jakub Přibyl.

Tajemství šéfkuchaře

Součástí festivalu je i workshop kávy pod vedením baristy Tomáše Komberce nebo vinné degustace s již zmiňovaným Jakubem Přibylem. Účastnit se můžete také dvou kuchařských show, jejichž hlavními hvězdami budou Marek Raditsch, executive chef skupiny Kampa Group, Lukáš Želechovský, šéfkuchař restaurace Buddha Bar, a Patrik Havlíček, šéfkuchař restaurace AvantGarde. Celá show, při které vám šéfkuchaři prozradí nejeden svůj trik, bude zakončená degustací připravených jídel a ochutnávkou vín. Školy vaření jsou již bohužel vyprodané.

Jak rezervovat

Festival se koná od 20. ledna v Praze. Lístky kupujte na oficiálních stránkách akce. S rezervací si však raději pospěšte, část degustací je již vyprodaná. 

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit