Restaurace AvantGarde v pražských Dejvicích opět hostí gastronomický festival Chef Time Fest. Tento unikátní koncept kuchařských show, degustací a workshopů vyvrcholí 5. února luxusní večeří, kterou připraví čtyři přední čeští kuchaři a jeden host ze zahraničí. Bude jím kuchař Enrico Neie, který působí ve španělské restauraci La Terassa. Miluje květák v různých úpravách, ale pro Chef Time Fest si vybral jiné suroviny. Pětichodová večeře, která se uskuteční dohromady třikrát v průběhu festivalu, obsahuje takové lahůdky jako svatojakubské mušle na celerovém rizotu, tuňáka s wasabi krémem a kokosovou pěnou nebo sorbet z řepy a zmrzlinou z kozího sýra. Každý pokrm bude spárován s vhodným vínem, která vybíral Nejlepší sommelier roku 2014 Jakub Přibyl.
Tajemství šéfkuchaře
Součástí festivalu je i workshop kávy pod vedením baristy Tomáše Komberce nebo vinné degustace s již zmiňovaným Jakubem Přibylem. Účastnit se můžete také dvou kuchařských show, jejichž hlavními hvězdami budou Marek Raditsch, executive chef skupiny Kampa Group, Lukáš Želechovský, šéfkuchař restaurace Buddha Bar, a Patrik Havlíček, šéfkuchař restaurace AvantGarde. Celá show, při které vám šéfkuchaři prozradí nejeden svůj trik, bude zakončená degustací připravených jídel a ochutnávkou vín. Školy vaření jsou již bohužel vyprodané.
Jak rezervovat
Festival se koná od 20. ledna v Praze. Lístky kupujte na oficiálních stránkách akce. S rezervací si však raději pospěšte, část degustací je již vyprodaná.