Tip na víkend: Kurzy přípravy suši pro celou rodinu

sdílet:
Suši není jen o kvalitě surovin nebo grifu v balení rolek, Asijci berou přípravu suši jako seriózní umění. Umění, které se mnozí učí třeba celý život. Zkraťte si to na pár hodin o víkendu a naučte se základy jednoho z nejznámějších asijských pokrmů, ke kterým patří také technika zpracování rybího masa.

Pátek 21. března: kurz suši pro dospělé


Pátek večer se bude kuchař Jan Hajný věnovat dospělým. Kurz, který je vhodný i pro úplné začátečníky, trvá asi tři hodiny. Nás zaujala sladká tečka na závěr v podobě zmrzliny s praženým sezamem. Kromě krabiček zbylých pokrmů si účastníci odnesou i vědomosti, třeba jak připravit rýži na suši nebo jak rolovat kalifornskou rolku.

Sobota 22. března: kurz suši pro děti


Sobotní dopolední kurz pro děti začne obrácenými rolkami, tzv. uramaki, a bude zakončem klasickými vegetariánskými maki rolkami. Pro citlivější dětské žaludky je mj. připraven sójový papír, který nahradí tradiční řasu. Cena kurzu je 790 Kč.



Neděle 23. března: tuňákové speciality


Nedělní večer proběhne ve znamení tuňáka. Účastníci poznají chuť pravého rybího tataráku, carpaccia či steaku nebo jednoduché pomazánky. Kurz je vhodný i pro úplné začátečníky.

Všechny tři kurzy vede kuchař Jan Hajný a probíhají v Husitské ulici v Praze na Žižkově. Zájemci mohou objednávat tady.

Tip na film: Pokud suši patří mezi vaše oblíbené pokrmy, mrkněte na dokument Jiro Dreams of Sushi. Film pojednává o 85letém muži, jehož suši bar uprostřed metra se pyšní třemi michelinskými hvězdami.

Připravila Nikita Rybová


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit