0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na víkend: Kurzy přípravy suši pro celou rodinu

Tip na  víkend: Kurzy přípravy suši pro celou rodinu
sdílet:
Suši není jen o kvalitě surovin nebo grifu v balení rolek, Asijci berou přípravu suši jako seriózní umění. Umění, které se mnozí učí třeba celý život. Zkraťte si to na pár hodin o víkendu a naučte se základy jednoho z nejznámějších asijských pokrmů, ke kterým patří také technika zpracování rybího masa.

Pátek 21. března: kurz suši pro dospělé


Pátek večer se bude kuchař Jan Hajný věnovat dospělým. Kurz, který je vhodný i pro úplné začátečníky, trvá asi tři hodiny. Nás zaujala sladká tečka na závěr v podobě zmrzliny s praženým sezamem. Kromě krabiček zbylých pokrmů si účastníci odnesou i vědomosti, třeba jak připravit rýži na suši nebo jak rolovat kalifornskou rolku.

Sobota 22. března: kurz suši pro děti


Sobotní dopolední kurz pro děti začne obrácenými rolkami, tzv. uramaki, a bude zakončem klasickými vegetariánskými maki rolkami. Pro citlivější dětské žaludky je mj. připraven sójový papír, který nahradí tradiční řasu. Cena kurzu je 790 Kč.



Neděle 23. března: tuňákové speciality


Nedělní večer proběhne ve znamení tuňáka. Účastníci poznají chuť pravého rybího tataráku, carpaccia či steaku nebo jednoduché pomazánky. Kurz je vhodný i pro úplné začátečníky.

Všechny tři kurzy vede kuchař Jan Hajný a probíhají v Husitské ulici v Praze na Žižkově. Zájemci mohou objednávat tady.

Tip na film: Pokud suši patří mezi vaše oblíbené pokrmy, mrkněte na dokument Jiro Dreams of Sushi. Film pojednává o 85letém muži, jehož suši bar uprostřed metra se pyšní třemi michelinskými hvězdami.

Připravila Nikita Rybová


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit