Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 1.–2. 8. 2020

Tipy na víkend 1.–2. 8. 2020
sdílet:
Léto je v plném proudu a míst, kam vyrazit za dobrým jídlem a pitím, je stále víc a víc. Připravili jsme si pro vás na první srpnový víkend pár tipů na akce, které si zaslouží vaši pozornost.

Yoga in the Jungle 

1. srpna startuje v Manifesto Smíchov unikátní projekt Jóga v džungli. Akce je skvělým rozjezdem víkendu, protože si můžete zacvičit, zarelaxovat si, a pak zůstat na výtečný brunch. Lekce se konají každou sobotu v 9:30 až do 19. 9. 2020. Jedná se o zcela nový koncept jógy, díky kterému se zaručeně uvolníte. Při relaxačním cvičení budete obklopeni květinami a zvukem tropického lesa, takže si vůbec nebudete připadat jako v centru velkoměsta. Lekce jsou vhodné pro pokročilé i začátečníky a o správné provedení cviků se postará profesionální lektorka Deni Žideková. Vstupenku můžete zakoupit zde

Letní street food 

Smíchovskou náplavku v sobotu 1.srpna od 10:00 do 20:00 provoní pouliční jídlo z celého světa a rozhodně se zde najde něco pro každého. Na festivalu najdete širokou nabídku asijských pokrmů, plněné brambory, burgery, čerstvé ryby, speciality z chilli a dokonce i hmyz. Můžete ochutnat tradiční pokrmy Srí Lanky a uvidíte, co se vaří v Africe. Milovníky sladkého určitě potěší čerstvé koblihy, vafle a makronky nebo osvěžující domácí nanuky. Vezměte sluneční brýle a přijďte ochutnat netradiční pokrmy.   

Prohlídka pivovaru Gambrinus  

V areálu Plzeňského prazdroje najdete i pivovar Gambrinus, kde každou sobotu probíhají komentované prohlídky vždy od 13:45 nebo od 16:00. Dozvíte se celou cestu piva od chmelu až k zlatavému moku, zajímavosti z historie pivovaru, rozšíříte si znalosti o surovinách, samozřejmě nebude chybět ani ochutnávka a rychlá instruktáž čepování piva. Plzeň je krásné město, které se vyplatí navštívit. Vstupenky si můžete koupit předem na internetových stránkách, takže budete mít jistotu, že se na exkurzi dostanete, počet osob na prohlídce je totiž omezený. 

Bobule na grilu

Farma Pálava ožije od soboty do neděle filmem 3Bobule. Snímek (v hlavní roli Tereza Ramba, Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer) navazuje na dva předchozí díly a právě teď běží v kinech, tak proč si ho nevychutnat rovnou tematicky v kombinaci s vínem a dobrým jídlem. Promítat jej budou ve sklepních prostorech v pravidelných intervalech po celý víkend. Restaurant Signature pro návštěvníky připravil menu plné dobrot. Můžete se těšit na salát z grilované zeleniny, bramborové noky carbonara s uzenými kachními prsy nebo na telecí escalope na grilu s pečeným bramborem a česnekem. Farma Pálava se specializuje na výrobu výborných sýru a víno zajišťuje vinařství Vican. Více informací najdete na facebooku

Putování po vinařských stezkách Strážnicka a Den vinařů Petrov

První srpnovou sobotu budete moci poznat Strážnici s okolím a při té příležitosti ochutnat výborné víno. Pro návštěvníky jsou připraveny dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší turisty. Pokocháte se krásami slovácké přírody a v tradičních vinných sklípcích se o vás postarají sami vinaři. Pěší túru i cyklovýlet zakončíte ve sklepní uličce Plže na Dni vinařů. Petrovští domácí si pro vás jako každý rok připraví místní speciality, degustaci vín, folklórní program a dokonce i tradiční závěrečné slosování se spoustou cen. 

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...