0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 13.–14. 4.

Tipy na víkend 13.–14. 4.
sdílet:

Víkend bude ve znamení folkloru, vína a street foodu.

 

Velikonoce na Betlémě

3.–28. 4., 8.30–12.30 a 13.00–16.00, Hlinsko, Muzeum v přírodě Vysočina
Až do 28. 4. můžete navštívit výstavu věnovanou velikonočním zvykům ve skanzenu v Hlinsku. Dozvíte se proč se nedělím před Velikonocemi říkalo Pražná, Kýchavá či Družebná, jaká jídla se tradičně o Velikonocích jedla či které obyčeje provázely Zelený čtvrtek, Velký pátek nebo Bílou sobotu.

  • Vstup: 80 Kč, snížené 40–60 Kč, rodinné 160 Kč
     

malování kraslic

Staročeský velikonoční jarmark v Toulcově dvoře

13. 4., 10.00–16.30, Praha-10 Hostivař, Toulcův dvůr
Připravit si na Velikonoce vlastnoručně upletenou pomlázku, vyřezat si řehtačku nebo upéct ptáčka z kynutého těsta můžete na Staročeském velikonočním jarmarku v Toulcově dvoře. Ozdobíte velikonoční keř a ve společném průvodu vynesete ze dvora Moranu a přinesete jaro.

  • Vstup: 80 Kč, snížené 40 Kč, rodinné podle počtu dětí 130–210 Kč
     

jarní tradice

VII. Čejkovická vinná stezka

13. 4., 10.00–18.00, Čejkovice
Třicet zastavení na vás čeká na šestikilometrové stezce vinicemi, která vás provede okolím Čejkovic. Cestou mezi vinohrady ochutnáte u místních vinařů jejich mladá vína, zastavit se můžete i na prohlídce Templářských sklepů nebo v Bylinkovém ráji firmy Sonnentor, kde se osvěžíte ovocným nebo bylinkovým čajem, únavu zaženete kávou a chuť na sladké dezertem.

  • Vstup: 1200 Kč – zahrnuje poukaz na nákup vína v hodnotě 600 Kč, degustační sklenku, katalog, čaj Sonnentor
      

street food festival

Street Food Festival

14. 4., 10.00–18.00, Praha-7 Holešovice, před klubem Cross
V Holešovicích začíná sezona pravidelných setkání milovníků street foodu. Pokud mezi ně patříte, vypravte se na tapas, paellu, ceviche, pizzu, rolovanou zmrzlinu, superbowls, burgery veganské i masité, dvakrát smažené hranolky nebo unikátní hotdogy a spoustu dalších dobrot, které budou nabízet u téměř 50 stánků nadšenci pouliční kuchyně. Vítány jsou i děti, pro které lektoři z La škola – hudební obrazy pro děti připravili program rozvíjející kreativitu a fantazii.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit