Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 15.–16. 6. 2020

pečení koláčů
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Kam se vypravit v polovině června za dobrým jídlem, pitím a zážitky? I když nabídka gastronomických akcí je stále ještě omezená, díky další vlně uvolňování vládních opatření přibývá možností, kam se vydat na výlet či jak zábavně strávit víkend.

Do Beskyd na valašské frgály

Pokud milujete ohromné koláče s hruškovými povidly (ale i mákem, tvarohem či povidly ze švestek) a chcete znát tajemství jejich výroby, vydejte se do resortu Valachy do Velkých Karlovic, kde probíhá až do podzimu kurz pečení frgálů. Nejbližší termín je tuto sobotu, tedy 13. 6.

pečení koláčů

Do Karlových Varů na Becherovku

Ve městě horkých pramenů a léčivých vod vznikl recept na bylinný likér, který měl být původně také lékem na rozličné neduhy. Slavná becherovka v místě svého rodiště otevřela zážitkové muzeum pro veřejnost, kde se dozvíte více nejen o její historii a výrobě, ale v interaktivní expozici ochutnáte i některé suroviny, z nichž se vyrábí, a vyzkoušíte si namíchat vlastní verzi léčivého likéru. Expozice je opět přístupná veřejjnosti od 26. 5.

bar

Na Nuselské schody na piknik

Květinovou burzu, sousedské posezení nebo pochutnání na domácích dobrotách můžete zažít v sobotu 13. 6. od 10.00 do 12.30 na Nuselských schodech v Praze 2. Přijďte si vyměnit sazenice, zkušenosti a dobroty se spřízněnými dušemi i poznat nové přátele.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...