0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 20.–21. 7.

prodej keramiky
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Velmi rozmanitý gastronomický víkend vás čeká na konci třetího červencového týdne. Ochutnat na různých místech republiky můžete vše možné – od street foodu přes guláš až po cvrčky. V Brně se dozvíte zajímavosti o včelách a ve skanzenu na Veselém Kopci vám předvedou starobylá řemesla.

Gulášfest ve Valašském Meziříčí

18.–20. 7., 10.00–24.00, Valašské Meziříčí, fotbalový stadion
Více než 30 druhů guláše, od klasických až po nečekané speciality, jako jsou dršťkový, pštrosí, kachní či klokaní, můžete ochutnat na akci, která kombinuje chuť guláše se spoustou muziky. Gulášfest je třídenní open-air hudební festival, kde si na své přijdou milovníci všech žánrů od cimbálovky až po pop a rock. Součástí je program pro děti a kulinární soutěže o Největšího jedlíka guláše a o Nejlepší valašskomeziříčský guláš.

  • Vstup: 150 Kč, vstupné se vybírá od 16.00, děti do 120 cm – vstup zdarma
      

Manifesto Smíchov Opening Weekend 

19. 7.–21. 7. 11.00–22.00, Praha 5, náměstí 14. října
Kombinaci street foodu a hudby si můžete vychutnat už v druhé pouliční gastro zóně, kterou otvírá tento víkend v Praze na Smíchově koncept Manifesto. Stánky se street foodem i pop-up restaurace se na několik měsíců stanou zpestřením městské krajiny, místem, kam si můžete rychle zaskočit na něco dobrého, zajít po práci s přáteli na skleničku i s rodinou na uvolněný oběd, zatímco v pozadí hraje hudba, na niž – když se vám zachce – můžete začít třeba tančit.

  • Vstup: zdarma
      

Mendel je… včelař

19.–21. 7., pá 13.00–20.00, so 10.00–22.00, ne 10.00–20.00, Brno, Mendelovo náměstí
Narozeniny nejslavnějšího brněnského rodáka, otce genetiky Georga Johana Mendela, můžete oslavit v Brně účastí na festivalu, který nabídne zábavu pro celou rodinu, odborné přednášky a workshopy, i kulturní program zaměřený na vážnou hudbu. Letošní ročník je věnován včelařství, a proto budou součástí i ochutnávky medu.

  • Vstup: info na místě, na některé akce je nutná rezervace, celý program a rezervace zde 
       

jarmak

Veselokopecký jarmark

20.–21. 7., 9.00–17.00, Muzeum v přírodě Vysočina, Veselý Kopec u Hlinska
Nakoupit řemeslné výrobky vyrobené starobylými technikami a zároveň obdivovat šikovné řemeslníky, kteří oživují um našich předků, či si některé postupy sami vyzkoušet, můžete ve skanzenu na Veselém Kopci. A pokud si po návštěvě neodnesete domů slaměnou ošatku na chleba, proutěný koš na ovoce či modrotiskové prostírání na sváteční stůl, můžete si alespoň na místě dát bylinný sirup, pražené mandle či dobroty z medu.

  • Vstup: info na místě
      

Víkend hmyzožravců v pražské zoo

20.–21. 7., 9.00–19.00, Praha 7, Zoologocká zahrada hl. města Praha
Ochutnat smažené cvrčky, kobylky a další pochoutky připravené z příslušníků hmyzí říše a zároveň se dozvědět zajímavosti ze života hmyzožravých zvířat budete moci tento víkend v pražské zoologické zahradě.

  • Vstup: součástí vstupného do zoologické zahrady – plné 200 Kč, snížené 150 Kč, rodinné 600 Kč
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit