0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 27.–28. 4.

kočár
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Poslední dubnový víkend je na kulinární události bohatý. Vybrali jsme pro vás zajímavé akce, od velkých gastronomických festivalů přes bylinkový den až po turistický pochod se zastávkou v pivovaře.

 

Pochod krajinou barona Ringoffera

27. 4., od 9.30, trhy od 8.00, start nádraží Mirošovice – závěr Kamenice
Pěšky, na kole, odrážedle či koloběžce se můžete vydat na pochod v okolí Velkých Popovic. Jedno z občerstvovacích stanovišť bude i v tamním pivovaru, kde se budete moci posílit nejen pivem, ale i dobrotami z trhu. Dalšími zastávkami budou zámek Štiřín nebo hrobka rodiny Ringhofferů.

  • Vstup: info na místě

na kole

Gastro Brod Festival

27. 4., 10.00–19.00, Uherský Brod, louka za Muzeem
Odvážní mohou na festivalu pouličního jídla v Uherském Brodě ochutnat krokodýlí maso, hmyz či žabí stehýnka, pro méně dobrodružné jedlíky jsou připraveny klasické streetfoodové dobroty, jako jsou burgery, tapas, žebra, klobásky či palačinky.

  • Vstup: info na místě

bylinky

Bylinkový den v NZM

27. 4., 10.00–17.00, Praha 7, Národní zemědělské muzeum
V oblaku vůní z aromatických bylin se můžete vznášet v Národním zemědělském muzeu. Čekají vás bylinné produkty, ale také přednášky o tom, jak založit a pěstovat bylinnou zahradu prospěšnou lidem i hmyzu, dále o léčivkách i rizicích spojených s jejich užíváním nebo workshopy, jak si vyrobit vlastní bylinnou kosmetiku. Na muzejním dvoře si navíc můžete zakoupit i sazenice bylin na balkon i zahradu a děti se mohou těšit na divadélko o čmelákovi.

  • Vstup: 150 Kč, snížené 50 Kč, děti do 140 cm zdarma

Olomoucký tvarůžkový festival

27.–28. 4., 10.00–18.00, Olomouc
Pokud jste ctitelé nezaměnitelně aromatických sýrů, vydejte se do Olomouce na Tvarůžkový festival. Těšte se na cooking show za účasti soutěžícího z televizního pořadu MasterChef Česko, ruku k dílu přiloží i primátor či známá herečka. Děti si zasoutěží o titul TvarůžkyChef, pobaví je žongléř, science show či divadelní pohádka. Dospělí si mohou zazpívat a zatančit s cimbálovkou a pochutnat si na tvarůžcích v mnoha podobách.

  • Vstup: info na místě

Garden Food Festival Ostrava

27.–28. 4., sobota 10.00–22.00, neděle 10.00–18.00, Ostrava, Slezkoostravský hrad
Bohatý program s kuchařskými show, včetně ukázky umu účastníků soutěže Masterchef i jejího porotce, michelinského kuchaře a ostravského rodáka Radka Kašpárka, 40 stánků bister, restaurací, barů, cukráren a kaváren a více než 20 stánků s rozličným občerstvením od místních drobných výrobců na vás čeká na velkém gastronomickém festivalu v Ostravě.

  • Vstup: základní 100 Kč, s kreditem 600, 1100 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě, kredit na konzumaci od 25 Kč, děti do 140 cm zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit