0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 29.–30. 6.

plástev medu
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Folklor, med, pivo a kaše. Takový je výběr témat gastroakcí, které vás čekají poslední červnový víkend.

 

hrádek u nechanic

Medové slavnosti v Hrádku u Nechanic

29. 6., 9.00–17.00, zámek Hrádek u Nechanic
Na zámku Hrádek u Nechanic můžete zahájit den medovou snídaní a pak pokračovat ochutnávkou medoviny, medu a výrobků z něj. Dozvíte se, jaký je význam včel při opylování krajiny, místní včelaři vám předvedou svá včelstva i vytáčení medu a naučí poznat kvalitní med.

  • Vstup: na Medové slavnosti 40 Kč, děti do 7 let zdarma, do zámku je během Medových slavností mimořádně sníženo vstupné na oba prohlídkové okruhy

Krojované hody Mikulov

29. 6., 12.30–22.00, Mikulov, centrum města
Tradiční krojovanou slavnost s živou hudbou a množstvím folklorních zvyků můžete zažít v Mikulově. Chybět nebude místní víno.

  • Vstup: dobrovolné vstupné

Krkonošský festival minipivovarů

29. 6., 12.00–19.00, parkoviště Velká Úpa
Ochutnat produkci místních malých pivovarů, zakoupit dobroty od lokálních výrobců či si zasoutěžit o pivní ceny budete moci v Krkonoších. Zahrají vám k tomu pohodové kapely. Děti zabaví doprovodný program, dospělí se mohou vzdělat na pivní akademii Jardy Učíka.

  • Vstup: zdarma

Slavnosti kaše

29. 6., 9.00–22.00, Horažďovice, centrum města
Historické slavnosti, které se točí kolem kaše, si přijďte užít do západočeských Horažďovic. Soutěžit se bude o nejlepší uvařenou kaši i o největšího jedlíka – čeho jiného než – kaše. Podíváte se, jak se vařilo ve středověké kuchyni, navštívit můžete i jarmark.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč