Od pondělí 15. do neděle 21. dubna bude v brněnské restauraci La Bouchée probíhat Gurmánský týden v rámci festivalu Bonjour Brno 2013. V nabídce budou tradiční francouzské pokrmy, z velké části připravované z lokálních farmářských surovin, jako třeba biojehněčí z Bílých Karpat pečené na rozmarýnovém medu s domácím provensálským chlebem za 379 Kč nebo nadívaná farmářská kuřecí stehýnka doplněná grilovanou polentou za 279 Kč. K ochutnání budou i vybraná francouzská vína a typické francouzské dezerty, např. čokoládová pěna za 109 Kč. Chcete-li v týdnu restauraci navštívit, raději si rezervujte místo. Počet míst je vždy omezen na dvě osoby.
Gurmánský týden probíhá v restauraci La Bouchée u příležitosti festivalu Bonjour Brno, který si klade za cíl ukázat a přiblížit francouzskou a frankofonní kulturu. Představit chce tradiční i moderní příklady francouzské kultury. 18. ročník festivalu začal 23. března divadelní inscenací mladé frankofonní skupiny Festivadlo. Po celém Brně nyní probíhají různé přednášky a ukázky francouzského filmu, divadla, umění a tance. Opomenuta nemůže být ani proslulá francouzská kuchyně.
Více informací: www.labouchee.cz nebo www.bonjourbrno.cz
Týden francouzské kuchyně v La Bouchée
Již v pondělí začíná týden francouzské gastronomie v brněnské restauraci La Bouchée. Podnik představí klasická francouzská jídla z farmářských surovin i proslulá vína.