0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týden francouzské kuchyně v La Bouchée

Týden francouzské kuchyně v La Bouchée
sdílet:
Již v pondělí začíná týden francouzské gastronomie v brněnské restauraci La Bouchée. Podnik představí klasická francouzská jídla z farmářských surovin i proslulá vína.

Od pondělí 15. do neděle 21. dubna bude v brněnské restauraci La Bouchée probíhat Gurmánský týden v rámci festivalu Bonjour Brno 2013. V nabídce budou tradiční francouzské pokrmy, z velké části připravované z lokálních farmářských surovin, jako třeba biojehněčí z Bílých Karpat pečené na rozmarýnovém medu s domácím provensálským chlebem za 379 Kč nebo nadívaná farmářská kuřecí stehýnka doplněná grilovanou polentou za 279 Kč. K ochutnání budou i vybraná francouzská vína a typické francouzské dezerty, např. čokoládová pěna za 109 Kč. Chcete-li v týdnu restauraci navštívit, raději si rezervujte místo. Počet míst je vždy omezen na dvě osoby.

Gurmánský týden probíhá v restauraci La Bouchée u příležitosti festivalu Bonjour Brno, který si klade za cíl ukázat a přiblížit francouzskou a frankofonní kulturu. Představit chce tradiční i moderní příklady francouzské kultury. 18. ročník festivalu začal 23. března divadelní inscenací mladé frankofonní skupiny Festivadlo. Po celém Brně nyní probíhají různé přednášky a ukázky francouzského filmu, divadla, umění a tance. Opomenuta nemůže být ani proslulá francouzská kuchyně.

Více informací: www.labouchee.cz nebo www.bonjourbrno.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč