0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Udělejte si výlet do punčem provoněného Rakouska

Udělejte si výlet do punčem provoněného Rakouska
sdílet:
Punče a svařené víno jsou v Rakousku neodmyslitelnou součástí adventního času. Na vánočních trzích můžete ochutnat až několik desítek druhů. Mezi nejoblíbenější příchutě patří pomerančová, vanilková a mandlová, pozadu ale nezůstává ani chuť lesních plodů.

Stále častěji se ale vyskytují nejrůznější kombinace, kteréjednotlivé stánky prodávají jako svou specialitu. K dostání je tak nejenpunč s vaječným koňakem a šlehačkou ale i dětský punč bez alkoholu. Tím nejvýraznějším ale zůstává punč, který zahřeje nejvíce.Takzvaná varianta turbo s dávkou alkoholického obsahu navíc se prodávái přes oficiální zákaz úřadů.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit