Alsasko se nachází na východě Francie a tamější půda hostí vinice výrobce Domaine Dussourt již od 17. století. Bobule vinné révy se dlouhou dobu trpělivě vyhřívají na sluníčku, aby chuť vína byla výrazná a vůně omamná. Hosté restaurace La Bouchée budou mít možnost ochutnat vína, jež se pyšní mnoha oceněními. Holdujete-li vínům šumivým, pak se můžete těšit například na Crémant d’Alsace Brut, který se bude podávat jako aperitiv a který všechny vaše smysly nabudí na následující chody. Vinař Paul Dussourt speciálně pro tento večer sestavil menu s tradičními alsaskými pokrmy, které budou doprovázet vína z produkce vinařství Domaine Dussourt. Jídla pro vás uvaří Michal Hájek, šéfkuchař restaurace La Bouchée.
Menu večera:
- Alsaský cibulový koláč ovoněný slaninou a čerstvým tymiánem
- Terinka z foie gras z produkce Paula Dussourta
- Filet z candáta podušený v alsaském ryzlinku s kořenovou zeleninou a lesními houbami
- Čtvrtka bažanta pečená na bílém zelí se špekem a divokým kořením
- Variace francouzských sýrů
- Tvarohový koláč parfemovaný špetkou skořice, zdobený ovocem
Co: Speciální menu
Kdy: 11. března 2011 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 1499 Kč (kompletní menu včetně vína)
Info: www.labouchee.cz