Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře s francouzským vinařem v restauraci La Bouchée

18. 7. 2014
Večeře s francouzským vinařem v restauraci La Bouchée

Alsasko se nachází na východě Francie a tamější půda hostí vinice výrobce Domaine Dussourt již od 17. století. Bobule vinné révy se dlouhou dobu trpělivě vyhřívají na sluníčku, aby chuť vína byla výrazná a vůně omamná. Hosté restaurace La Bouchée budou mít možnost ochutnat vína, jež se pyšní mnoha oceněními. Holdujete-li vínům šumivým, pak se můžete těšit například na Crémant d’Alsace Brut, který se bude podávat jako aperitiv a který všechny vaše smysly nabudí na následující chody. Vinař Paul Dussourt speciálně pro tento večer sestavil menu s tradičními alsaskými pokrmy, které budou doprovázet vína z produkce vinařství Domaine Dussourt. Jídla pro vás uvaří Michal Hájek, šéfkuchař restaurace La Bouchée.
 

Menu večera:

 

  • Alsaský cibulový koláč ovoněný slaninou a čerstvým tymiánem
  • Terinka z foie gras z produkce Paula Dussourta
  • Filet z candáta podušený v alsaském ryzlinku s kořenovou zeleninou a lesními houbami
  • Čtvrtka bažanta pečená na bílém zelí se špekem a divokým kořením
  • Variace francouzských sýrů
  • Tvarohový koláč parfemovaný špetkou skořice, zdobený ovocem


Co: Speciální menu

Kdy: 11. března 2011 v 19 hodin

Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 1499 Kč (kompletní menu včetně vína)

Info: www.labouchee.cz

 

 

 

Připravila Lucie Perlíková

 

 

 

Sdílet článek