0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře s francouzským vinařem v restauraci La Bouchée

Večeře s francouzským vinařem v restauraci La Bouchée
sdílet:
Metropoli jižní Moravy již tento pátek osobně navštíví Paul Dussourt, majitel alsaského vinařství, který své víno dodává do nejlepších restaurací. Nechte na sebe dýchnout atmosféru prosluněných francouzských vinic a vychutnejte si exkluzivní menu sestavené mistrem vinařem.

Alsasko se nachází na východě Francie a tamější půda hostí vinice výrobce Domaine Dussourt již od 17. století. Bobule vinné révy se dlouhou dobu trpělivě vyhřívají na sluníčku, aby chuť vína byla výrazná a vůně omamná. Hosté restaurace La Bouchée budou mít možnost ochutnat vína, jež se pyšní mnoha oceněními. Holdujete-li vínům šumivým, pak se můžete těšit například na Crémant d’Alsace Brut, který se bude podávat jako aperitiv a který všechny vaše smysly nabudí na následující chody. Vinař Paul Dussourt speciálně pro tento večer sestavil menu s tradičními alsaskými pokrmy, které budou doprovázet vína z produkce vinařství Domaine Dussourt. Jídla pro vás uvaří Michal Hájek, šéfkuchař restaurace La Bouchée.

Menu večera:


  • Alsaský cibulový koláč ovoněný slaninou a čerstvým tymiánem
  • Terinka z foie gras z produkce Paula Dussourta
  • Filet z candáta podušený v alsaském ryzlinku s kořenovou zeleninou a lesními houbami
  • Čtvrtka bažanta pečená na bílém zelí se špekem a divokým kořením
  • Variace francouzských sýrů
  • Tvarohový koláč parfemovaný špetkou skořice, zdobený ovocem

Co: Speciální menu

Kdy: 11. března 2011 v 19 hodin

Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 1499 Kč (kompletní menu včetně vína)

Info: www.labouchee.cz

Připravila Lucie Perlíková

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit