Vyšla nová kuchařka Deník Dity P.

Vyšla nová kuchařka Deník Dity P.
sdílet:
Dita Pecháčková, bývalá šéfredaktorka časopisu Apetit, na začátku května vydala svoji první kuchařku. Knihu nazvala jednoduše Deník Dity P.

Po dvou letech usilovné práce konečně vyšla. První kuchařka Dity Pecháčkové. „Vařím moc ráda, opravdu s vášní, ale i to je někdy hodně náročné. Snad to bude z toho cítit. Nechtěla jsem se pouštět do monumentální kuchařky à la Rettigová. Šlo mi o to, aby se lidi vařením bavili, stejně jako já,“ říká o kuchařce Deník Dity P. autorka. Čtenáři, kteří Ditu znají, vědí, že v jejích receptech nenajdou nedostupné ingredience a složité postupy, ale jednoduchá jídla, která budou chtít vařit znovu a znovu.

100 receptů ve 14 kapitolách mapuje autorčin (nejen kulinářský) život. Výmluvné názvy kapitol (Dětské slasti, Zavařuju, Po sexu, Mé americké love story…) dávají tušit, že kuchařka je velmi osobní, plná intimních zážitků a rodinných událostí. V Deníku Dity P. najdete hity dětství jako flíčky či rajskou, stejně jako krevety nebo dort Tres Leches.

Kuchařku Deník Dity P. koupíte v knihkupectvích za 495 Kč.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit