Letošní třináctý ročník této akce se uskutečnil v polovině ledna v
Praze po dvouleté přestávce. Cílem přehlídek, které se konají vždy v
prvním měsíci roku, je porovnat kvalitu sýrů vyráběných v České
republice.
Vítězové:
V pořadí už třináctou přehlídku sýrů pořádala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Odbornou skupinou pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické.
Podrobné výsledky a více o přehlídce najdete na těchto stránkách.
- Eidamské sýry 20–30% t. v s.: Eidamský salámový polotvrdý sýr – Miltra B
- Eidamské sýry 40–50% t. v s.: Krásná Haná – Kromilk
- Plísňové sýry: Kamadet královský sýr – Madeta
- Sýry s mazem na povrchu: Romadur měkký zrající sýr – Madeta
- Čerstvé a termizované sýry neochucené: Gervais – Jarom. mlékárna
V pořadí už třináctou přehlídku sýrů pořádala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Odbornou skupinou pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické.
Podrobné výsledky a více o přehlídce najdete na těchto stránkách.