Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Za dobrotami na Hrad. Začíná Prague Food Festival

Za dobrotami na Hrad. Začíná Prague Food Festival
sdílet:
Dnes startuje velká slavnost jídla, na které se potkají nejlepší kuchaři a labužníci.

Prague Food Festival je svátek všech gurmánů a velká oslava dobrého jídla. Pořadatelé, šéfkuchaři a další účastníci festivalu se každoročně snaží předvést ty nejzajímavější světové trendy v gastronomii. Letos se chtějí zaměřit na lokální a regionální produkci, ohleduplnost k životnímu prostředí, zdravé jídlo pro děti, kuchyni bez glutamátů, bezodpadové zpracování masa, poloviční porce a menší ceny a návrat zapomenutých surovin našich prababiček. Zda se jim to podaří, se můžete přijít přesvědčit do Královské zahrady Pražského hradu, která hostí Prague Food Festival od 23. do 25. května 2014. Více na www.praguefoodfestival.cz
 

Co ochutnáte


Gurmánského svátku se letos poprvé účastní nejen pražské, ale také regionální TOP restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2014. Z mimopražských je to například třeboňská Šupina (Třeboň), která nabídne svoji proslulou delikatesu kapří hranolky, dále vítěz ankety Grand Restaurant v roce 2010 v kategorii jídlo – středočeská Farma Košík se svým slavným romanovským biojehněčím – či absolutní vítěz Grand Restaurant 2014 Chateau Mcely, Piano Nobile. Z Prahy pak například KOBE s vyzrálým hovězím, vitariánská gastronomická zvláštnost Secret of Raw, Yasmin Noodles s šedesátikilovým mečounem či luxusní Buddha-Bar. Nechybějí gastronomičtí favorité ze Zátiší Group a nejvýše položená pražská restaurace Aureole.

Jaké konkrétní chuťovky šéfkuchaři a jejich týmy uvaří? Třeba guláš ze sumce z odlovu rybníka Svět, maso z grilu z přeštického vepře, slaný francouzský koláč s cibulí, ančovičkami a olivami La Pissaladière, syrové veganské suši s čerstvým wasabi, šlehanou jehněčí paštiku se šípkovým želé, líčka, bůček i křupavé jelítko. Milovníci sladkostí si mohou dát třeba francouzskou makronku ze zeleného pepře, pěnu z kardamomu či zmrzlinu ze sečuánských květů.

 

Dobroty pro děti


Letos se pořadatelé rozhodli zaměřit víc na dětské návštěvníky. Nejen pro ně, ale i pro rodiče bude připravena Ideální školní jídelna. Návštěvníci ochutnají zdravá jídla pro děti. Připraveny budou také zajímavé diskuse a workshopy. Každý může přispět ke změně stravování svých dětí. Pro ratolesti budou také připraveny zábavné hry a soutěže, aby se rodiče mohli v klidu věnovat degustacím.


 

 

 

Festivalový Apetit


Jestli se o víkendu vypravíte ochutnávat na Pražský hrad, nezapomeňte se zastavit také u stánku Apetitu. Každý den pro vás otevíráme školu vaření, kde vás spolu s našimi hosty naučíme speciality francouzské, italské a asijské kuchyně. V pátek se těšte na pravé janovské pesto a domácí těstoviny, v sobotu vám šéfkuchař Roman Dolejš předvede legendární flambované palačinky crêpes Suzette a v neděli zabrousíme s šéfkuchařem Stephenem Senewiratnem do Asie a uvaříme si voňavé curry. Po všechny tři festivalové dny u nás také koupíte kuchařky Edice Apetit a edice Apetit na cestách s 20% slevou.

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč