Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Začal Festival chutí. Představí vůně podzimu

Začal Festival chutí. Představí vůně podzimu
sdílet:
Zpříjemněte si pošmourné dny dobrým jídlem.

Každému ročnímu období vládnou jiné suroviny a pokrmy. Podzim už je v plném proudu, a proto na náš stůl přichází zvěřina, kachny, kořenová zelenina, hrušky a švestky nebo dýně. Tradiční jídla připravená z těchto surovin představí restaurace v sedmi městech České republiky. Od 15. října do 4. listopadu 2012 se koná Festival chutí s podtitulem Vůně podzimu.

Šestnáct vybraných restaurací nabídne speciální podzimní menu za 290 nebo 390 Kč. Podniky připraví pro své návštěvníky například hřbet z muflona pečený na másle, špikovanou kančí kýtu nebo jehněčí hřbet podávaný s kroupovým rizotem. Chybět nebudou ani oblíbené podzimní dezerty – dýňový koláč a jablečný závin. Menu s podzimními specialitami si můžete vybrat na www.festivalchuti.cz.
 

Připravila Irena Vaňková

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...