Zpříjemněte si pošmourné dny dobrým jídlem.
Každému ročnímu období vládnou jiné suroviny a pokrmy. Podzim už je v plném proudu, a proto na náš stůl přichází zvěřina, kachny, kořenová zelenina, hrušky a švestky nebo dýně. Tradiční jídla připravená z těchto surovin představí restaurace v sedmi městech České republiky. Od 15. října do 4. listopadu 2012 se koná Festival chutí s podtitulem Vůně podzimu.
Šestnáct vybraných restaurací nabídne speciální podzimní menu za 290 nebo 390 Kč. Podniky připraví pro své návštěvníky například hřbet z muflona pečený na másle, špikovanou kančí kýtu nebo jehněčí hřbet podávaný s kroupovým rizotem. Chybět nebudou ani oblíbené podzimní dezerty – dýňový koláč a jablečný závin. Menu s podzimními specialitami si můžete vybrat na www.festivalchuti.cz.
Připravila Irena Vaňková