Kulinářský zážitek, na který se nezapomíná.
Tak to je přímo labužnická otázka, je to svíčková.
Čeho se nikdy nepřejíte?
Čokolády.
Co už nikdy nepozřete?
Mořské plody a podobné slizké potvůrky.
Váš ‚signature dish‘, tedy jídlo, kterým se chlubíte?
Mám tři omáčkové chlapy, takže svíčková a řízek s vídeňským salátem.
Nejcennější kuchařka?
Receptury teplých pokrmů (jsou to standardy restaurací), má nejvěrnější přítelkyně, kterou si do společného domova přinesl manžel a byla mi velkou rádkyní.
Stojíte raději za sporákem, nebo před ním?
Samozřejmě že za sporákem… ale to nádobí potom.
Životní úspěch?
Kromě vítězství coffee ambassadora? Mám dva vymodlené kluky, a jak říkám, mě nic nezlomí, já vychovala dva ‚podivíny‘.
Raději do restaurace, nebo na návštěvu?
Raději do restaurace. Máme své oblíbené ve Znojmě, odkud pocházím, a u rodičů ve Špindlu.
Experiment, který nevyšel?
Obě babičky si vroucně přály vnučku, ale nepovedlo se, všichni máme kluky.
Zatím nesplněné gastropřání?
Dát si šampaňské v bistru na vrcholu Eiffelovky a kachnu s čokoládovou nádivkou.
Kam chodím nakupovat?
Velký běžný nákup v hypermarketech, ale pak mám ráda malá pekařství a jiné speciální obchůdky, ve kterých to voní čerstvostí a mají příjemnou obsluhu. Nejsem pro ně jen nějaký nakupující v davu.
Kam chodím na oběd/veřeři?
Doporučuji ve Znojmě pod hradem u Dyje malou zahradní restauraci. V létě sedíte u řeky a v zimě u krbu. Tam vždy s manželem zajdeme. A hlavně – mají tam klasickou žlutou točenou limonádu (vzpomínka na dětství).
Co mi vařila maminka?
Moje maminka je výborná kuchařka, stejně jako babička, je to u nás dědičné. Mamka má výborné řízečky a babička dělala pohádkové domácí nudličky a moravské koláčky, takové ty malé, nahoře s povidly.
Vzpomínka na školní jídelnu?
A víte, že žádné nemám. Takže asi nic moc.
Kam chodím na jedno?
Nejraději do kaváren. Mám oblíbenou ve Špindlu, no a ty dortíky, co tam mají, mňamička, když alkohol, tak víno s tetičkou v domácím sklípku ve Znojmě.
Poslední gastro objev?
Letos promoval syn, a tak jsme objevili další restauraci – Prestige – ve Znojmě, ale poněkud dražší. Menu se nám povedlo vybrat, báječné rolky z uzeného pstruha, jehněčí kotletky na bruselské kaši a jahodové tiramisu, a to je jen část. Prostě dobrota za dobrotou, perfektní obsluha a příjemné odpoledne, na které se nezapomíná.