0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptali jsme se

Zeptali jsme se
sdílet:
První český coffee ambassador firmy Starbucks, Lenka Podivnová, odpovídala na naše otázky. Zde je celý rozhovor, který se nám do časopisu nevešel.
Kulinářský zážitek, na který se nezapomíná.
Tak to je přímo labužnická otázka, je to svíčková.

Čeho se nikdy nepřejíte?
Čokolády.

Co už nikdy nepozřete?
Mořské plody a podobné slizké potvůrky.

Váš ‚signature dish‘, tedy jídlo, kterým se chlubíte?
Mám tři omáčkové chlapy, takže svíčková a řízek s vídeňským salátem.

Nejcennější kuchařka?
Receptury teplých pokrmů (jsou to standardy restaurací), má nejvěrnější přítelkyně, kterou si do společného domova přinesl manžel a byla mi velkou rádkyní.

Stojíte raději za sporákem, nebo před ním?
Samozřejmě že za sporákem… ale to nádobí potom.

Životní úspěch?
Kromě vítězství coffee ambassadora? Mám dva vymodlené kluky, a jak říkám, mě nic nezlomí, já vychovala dva ‚podivíny‘.

Raději do restaurace, nebo na návštěvu?
Raději do restaurace. Máme své oblíbené ve Znojmě, odkud pocházím, a u rodičů ve Špindlu.

Experiment, který nevyšel?
Obě babičky si vroucně přály vnučku, ale nepovedlo se, všichni máme kluky.

Zatím nesplněné gastropřání?
Dát si šampaňské v bistru na vrcholu Eiffelovky a kachnu s čokoládovou nádivkou.

Kam chodím nakupovat?
Velký běžný nákup v hypermarketech, ale pak mám ráda malá pekařství a jiné speciální obchůdky, ve kterých to voní čerstvostí a mají příjemnou obsluhu. Nejsem pro ně jen nějaký nakupující v davu.

Kam chodím na oběd/veřeři?
Doporučuji ve Znojmě pod hradem u Dyje malou zahradní restauraci. V létě sedíte u řeky a v zimě u krbu. Tam vždy s manželem zajdeme. A hlavně – mají tam klasickou žlutou točenou limonádu (vzpomínka na dětství).

Co mi vařila maminka?
Moje maminka je výborná kuchařka, stejně jako babička, je to u nás dědičné. Mamka má výborné řízečky a babička dělala pohádkové domácí nudličky a moravské koláčky, takové ty malé, nahoře s povidly.

Vzpomínka na školní jídelnu?
A víte, že žádné nemám. Takže asi nic moc.

Kam chodím na jedno?
Nejraději do kaváren. Mám oblíbenou ve Špindlu, no a ty dortíky, co tam mají, mňamička, když alkohol, tak víno s tetičkou v domácím sklípku ve Znojmě.

Poslední gastro objev?
Letos promoval syn, a tak jsme objevili další restauraci – Prestige – ve Znojmě, ale poněkud dražší. Menu se nám povedlo vybrat, báječné rolky z uzeného pstruha, jehněčí kotletky na bruselské kaši a jahodové tiramisu, a to je jen část. Prostě dobrota za dobrotou, perfektní obsluha a příjemné odpoledne, na které se nezapomíná.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit