Na veletrhu Horeca, který nedávno proběhl v Praze, vyhlásilo hnutí Slow Food Česká republika poprvé ve své historii Výroční ceny Slow Food Prague pro rok 2009.
Zástupci Slow Food Česká republika předali ocenění zástupcům sedmi firem: společnosti Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko, První hořické za klasické hořické trubičky, Biopekárně Zemanka za čoko-kokosky s kokosem, firmě Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu, společnosti Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí.
Zástupci Slow Food Česká republika předali ocenění zástupcům sedmi firem: společnosti Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko, První hořické za klasické hořické trubičky, Biopekárně Zemanka za čoko-kokosky s kokosem, firmě Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu, společnosti Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí.
Další ocenění obdržela společnost Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška, firma Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky a Kozí farma Licibořice. Zájemci mohli do soutěže přihlásit výrobek, který naplňuje kritéria slow food. Podmínkou také bylo, že přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.