Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Víno na velikonoční stůl

Víno na velikonoční stůl

Co pít k jehněčímu nebo nádivce? Nechte si poradit od hlavního sommeliéra Národního vinařského centra Marka Babisze.

2. 4. 2010 | Autor: redakce Apetitu
Nádivka
K velikonoční nádivce s bylinkami a voňavým uzeným se báječně hodí vína barrique nebo ta s pikantní kyselinou. Můžete zkusit Veltlínské zelené kabinetní víno 2008 (Vinselekt Michlovský) nebo Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2008 barrique od Štěpána Maňáka.

Jehněčí
Pokud zvolíte úpravu s rozmarýnem, zvolte k jehněčímu středně plná červená vína (Frankovka pozdní sběr 2008, Moravíno Valtice) nebo aromatická bílá vína (Sauvignon pozdní sběr 2008, Tanzberg Mikulov). Jehněčí na česneku lépe doplní svěží růžové nebo lehčí bílé víno.

Mazanec
Sladká tečka v podobě jidášů, mazance či beránka si žádá víno z kategorie sladších. Chybu neuděláte s ledovým či slámovým vínem, hodí se i výběr z bobulí nebo cibéb.
REKLAMA

Přidat komentář