Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víno na velikonoční stůl

Víno na velikonoční stůl
sdílet:
Co pít k jehněčímu nebo nádivce? Nechte si poradit od hlavního sommeliéra Národního vinařského centra Marka Babisze.

Nádivka
K velikonoční nádivce s bylinkami a voňavým uzeným se báječně hodí vína barrique nebo ta s pikantní kyselinou. Můžete zkusit Veltlínské zelené kabinetní víno 2008 (Vinselekt Michlovský) nebo Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2008 barrique od Štěpána Maňáka.

Jehněčí
Pokud zvolíte úpravu s rozmarýnem, zvolte k jehněčímu středně plná červená vína (Frankovka pozdní sběr 2008, Moravíno Valtice) nebo aromatická bílá vína (Sauvignon pozdní sběr 2008, Tanzberg Mikulov). Jehněčí na česneku lépe doplní svěží růžové nebo lehčí bílé víno.

Mazanec
Sladká tečka v podobě jidášů, mazance či beránka si žádá víno z kategorie sladších. Chybu neuděláte s ledovým či slámovým vínem, hodí se i výběr z bobulí nebo cibéb.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč