Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010
sdílet:
Čtvrtý ročník barmanské soutěže se tentokrát konal pod širým nebem na terase Restaurace Nebozízek v Praze na Petříně.

Vymyslet originální kombinaci


Barmanské klání proběhlo již tradičně ve dvou kategoriích – Classic (tradiční příprava drinků) a Flair. Základní,
a tedy povinnou ingrediencí byla Pražská vodka. Další důležitou podmínkou účasti v soutěži byla originalita koktejlu s dosud nezveřejněnou recepturou.

 

 

Kdo vyhrál


Na prvním místě se umístil Milan Tomiczek. Druhé místo získal Michal Sekereš a bronz si odnesl Michal Driml. V kategorii Flair své mnohdy senzační akrobatické kousky prezentovalo jedenáct barmanů. Nejlepší z nich byl Martin Vogeltanz. Ten bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Singapuru v listopadu 2010, následován Lukášem Valou a Ondřejem Cempírkem.

 

 

 

 

Rekordní počet soutěžících


Komise hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Na soutěž se letos přihlásil rekordní počet barmanů včetně zahraničních. Svoje umění předvedlo divákům i porotě 37 profesionálních barmanů v kategorii Classic.

 

 

 

 

Míchání si zkusili i diváci


Aby diváci nebyli jen pasivními pozorovateli dění na pódiu, byla i pro ně připravena soutěž, tzv. pouring test, a také škola míchaných nápojů, kde si za pomoci mistra barmana zkusili namíchat osvěžující koktejl z Pražské vodky.

 

 

 

 

 

Receptury vítězných koktejlů

 


Vítězný koktejl Milana Tomiczka v kategorii Classic nesl název Meringue (Smetanový zákusek):
2 cl Pražské vodky, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu, 1 cl sirupu Monin Crème brûlée.
Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping

V kategorii Flair zvítězil koktejl Martina Vogeltanze s názvem Pražské peprné jahůdky:
3 cl Pražské vodky, 1 cl Cordialu, 1,5 cl sirupu Monin Jahoda, 3 cl jahodového nápoje Cappy, 1 kávová lžička balsamica, čerstvý pepř
Ozdoba: mango, jahoda, pepř

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč