0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010
sdílet:
Čtvrtý ročník barmanské soutěže se tentokrát konal pod širým nebem na terase Restaurace Nebozízek v Praze na Petříně.

Vymyslet originální kombinaci


Barmanské klání proběhlo již tradičně ve dvou kategoriích – Classic (tradiční příprava drinků) a Flair. Základní,
a tedy povinnou ingrediencí byla Pražská vodka. Další důležitou podmínkou účasti v soutěži byla originalita koktejlu s dosud nezveřejněnou recepturou.

Kdo vyhrál


Na prvním místě se umístil Milan Tomiczek. Druhé místo získal Michal Sekereš a bronz si odnesl Michal Driml. V kategorii Flair své mnohdy senzační akrobatické kousky prezentovalo jedenáct barmanů. Nejlepší z nich byl Martin Vogeltanz. Ten bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Singapuru v listopadu 2010, následován Lukášem Valou a Ondřejem Cempírkem.

Rekordní počet soutěžících


Komise hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Na soutěž se letos přihlásil rekordní počet barmanů včetně zahraničních. Svoje umění předvedlo divákům i porotě 37 profesionálních barmanů v kategorii Classic.

Míchání si zkusili i diváci


Aby diváci nebyli jen pasivními pozorovateli dění na pódiu, byla i pro ně připravena soutěž, tzv. pouring test, a také škola míchaných nápojů, kde si za pomoci mistra barmana zkusili namíchat osvěžující koktejl z Pražské vodky.


Receptury vítězných koktejlů



Vítězný koktejl Milana Tomiczka v kategorii Classic nesl název Meringue (Smetanový zákusek):
2 cl Pražské vodky, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu, 1 cl sirupu Monin Crème brûlée.
Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping

V kategorii Flair zvítězil koktejl Martina Vogeltanze s názvem Pražské peprné jahůdky:
3 cl Pražské vodky, 1 cl Cordialu, 1,5 cl sirupu Monin Jahoda, 3 cl jahodového nápoje Cappy, 1 kávová lžička balsamica, čerstvý pepř
Ozdoba: mango, jahoda, pepř

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?

Velikonoce patří už tradičně k největším svátkům u nás. Po tom, co jsme dojedli poslední zásoby vánočního cukroví, seškrtali celý seznam novoročních předsevzetí, je na čase se smířit s tím, že čas neúprosně utíká a jaro už klepe na dveře....
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč