0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010

Výsledky soutěže Pražská vodka cup 2010
sdílet:
Čtvrtý ročník barmanské soutěže se tentokrát konal pod širým nebem na terase Restaurace Nebozízek v Praze na Petříně.

Vymyslet originální kombinaci


Barmanské klání proběhlo již tradičně ve dvou kategoriích – Classic (tradiční příprava drinků) a Flair. Základní,
a tedy povinnou ingrediencí byla Pražská vodka. Další důležitou podmínkou účasti v soutěži byla originalita koktejlu s dosud nezveřejněnou recepturou.

Kdo vyhrál


Na prvním místě se umístil Milan Tomiczek. Druhé místo získal Michal Sekereš a bronz si odnesl Michal Driml. V kategorii Flair své mnohdy senzační akrobatické kousky prezentovalo jedenáct barmanů. Nejlepší z nich byl Martin Vogeltanz. Ten bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Singapuru v listopadu 2010, následován Lukášem Valou a Ondřejem Cempírkem.

Rekordní počet soutěžících


Komise hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Na soutěž se letos přihlásil rekordní počet barmanů včetně zahraničních. Svoje umění předvedlo divákům i porotě 37 profesionálních barmanů v kategorii Classic.

Míchání si zkusili i diváci


Aby diváci nebyli jen pasivními pozorovateli dění na pódiu, byla i pro ně připravena soutěž, tzv. pouring test, a také škola míchaných nápojů, kde si za pomoci mistra barmana zkusili namíchat osvěžující koktejl z Pražské vodky.


Receptury vítězných koktejlů



Vítězný koktejl Milana Tomiczka v kategorii Classic nesl název Meringue (Smetanový zákusek):
2 cl Pražské vodky, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu, 1 cl sirupu Monin Crème brûlée.
Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping

V kategorii Flair zvítězil koktejl Martina Vogeltanze s názvem Pražské peprné jahůdky:
3 cl Pražské vodky, 1 cl Cordialu, 1,5 cl sirupu Monin Jahoda, 3 cl jahodového nápoje Cappy, 1 kávová lžička balsamica, čerstvý pepř
Ozdoba: mango, jahoda, pepř

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit