Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Farmářské trhy zahajují novou sezonu

Farmářské trhy zahajují novou sezonu

Nejhorší zima je snad za námi. Na jaro si ještě počkáme, i když farmářské trhy nám připomínají, že už je blízko. Zase budeme jíst hezky česky.
18. 2. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Méně zeleniny, více masa


Již od konce ledna si mohou Pražané opět užívat atmosféru trhů, které probíhají v historickém centru na náměstí Jiřího z Poděbrad. Před pár dny, 16. února, se poprvé otevřelo také tržiště u nábřeží Vltavy. Navštívili jsme trhy na Jiřáku a účast trhovců není tak velká, jako jsme zvyklí v teplejších měsících. Převažují stánky s masem, uzeninami, pečivem a sladkými laskominami. Vzhledem ke končící zimě je již velmi omezená nabídka zeleniny a ovoce, které ani nemůže být v mrazech prodáváno. Potěšila nás velká nabídka vajec od slepic z volného výběhu, mléčné výrobky, a hlavně neutuchající skvělá nálada zmrzlých trhovců. I přesto se ale ze všeho nejvíc těšíme na jaro a čerstvé bylinky, saláty a první zeleninu.

Trhy po celé republice


Novou sezonu zahajuje 9. března také Kulaťák. Farmářský trh na dejvickém Vítězném náměstí dá stejně jako v loňském roce prostor tradičním českým výrobkům a potravinám. Návštěvníci koupí například čerstvé šťávy pro očistu těla, domácí vejce či mléčné produkty z Biofarmy Držovice, ale také čerstvé těstoviny nebo výběrovou kávu od Doubleshotu.

S propukajícím jarem se pak trhy rozšíří i do dalších míst po celé České republice. Na trhy v Dolních Břežanech, v Praze Dolních Počernicích a Klánovicích si počkáme do dubna. A co vy? Kde se zásobujete českými produkty?

Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář