Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Jak má vypadat maso pro nejlepší grilovačku

Je jedno, jestli máte zahradu, balkon nebo jen prostor v kuchyni. Grilujete a chcete svým hostům nabízet opravdu dobré kousky? Máme pro vás pár jednoduchých tipů a plno skvělých receptů.
28. 7. 2020 | Autor: Komerční prezentace

Základ je v kvalitní surovině

  • Ukažte, co umíte s královským masem, tedy hovězím. Ideální steakové maso je z vysokého roštěnce, přední části kýty zvané ořech, z horní části kýty, tzv. květové špičky, nebo z nízké roštěné.
     
  • Maso by mělo být tzv. stařené. To znamená, že prošlo procesem zrání, minimálně 30denním, kdy se zlepšují kulinářské vlastnosti masa. V Albertu seženete skvělé steaky, které jsou vyzrálé až 35 dní!
     
  • U steakových mas se nebojte tukového mramorování. Obavy nemusíte mít ani, pokud je kus i s kostí. Právě naopak! Obojí hraje v přípravě pozitivní roli, protože zvyšuje intenzitu chuti.

 

Správnou surovinu máme a teď co s ní?

Maso vytáhněte včas z lednice! Minimálně půl hodiny předem, u silnějších steaků klidně i dvě hodiny. Proč? Studené maso na gril nesmí. Velký teplotní šok by se podepsal na kvalitě.

Maso ideálně nijak neochucujte ani před grilováním nesolte. Sůl vytahuje z masa šťávu – to znamená, že byste pak nemuseli mít svůj steak hezky šťavnatý. Do masa stačí vmasírovat kvalitní olej, který vydrží vysokou teplotu. Vhodný je řepkový nebo olivový olej. U toho jen pozor, aby nebyl extra panenský, ten je určený jen pro studenou kuchyni a na ohni se přepaluje.

Maso nenaklepávejte, porušili byste jeho vnitřní vlákna, a maso by tak ztratilo na kvalitě.

Gril musíte nechat rozpálit, až se na uhlících začne dělat bílá vrstva. Teprve pak položte na rošt maso.

Na jak dlouho?

Komerční prezentace_Albert Na gril, foto: archiv inzerentaZáleží, jak chcete mít steak propečený. Kontrola je možná díky teploměru na pečení masa, profíci to poznají i zmáčknutím prstem – čím větší odpor maso klade, tím víc je propečené. Pomůže orientační čas délky pečení – návod najdete na https://www.albert.cz/gril.

Zapomeňte, že byste flák masa dali z grilu přímo na talíř! Steak si musí odpočinout. Zabalte ho na čtvrt hodiny do alobalu nebo nechte ve vyhřátém hrnci. Šťáva se v mase rovnoměrně rozloží a nevyteče po prvním zakrojení.

Těsně před podáváním maso posypte hrubozrnnou solí a dochuťte čerstvým pepřem.

Gril, to není jen maso. Na stránce společnosti Albert věnované grilování najdete skvělé recepty, jak připravit zeleninu, recepty na omáčky nebo ovoce z grilu jako dezert. Hlavně nezapomeňte na tu správnou společnost!

Albert. Záleží nám na tom, abyste jedli lépe!

REKLAMA

Přidat komentář