Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malá Itálie aneb Jak si doma zařídit italské prázdniny

Nevyjde vám letos tradiční prázdninová cesta po italském venkově? Nevadí. Pozvěte si slunce, lásku i vřelost k sobě domů.
3. 8. 2020 | Autor: redakce Apetitu

Není třeba připomínat, že pokud si chcete s partnerem užít italský večer, nemusíte se kvůli tomu už od dvou hodin odpoledne hádat. Jistě, Italové vášniví jsou, vezměte si ale z jejich života to lepší.

Sejtěte se s rodinou, veselte se s přáteli

Pozvěte celou rodinu, uvařte oběd o několika chodech, nabídněte i polštáře či houpací síť pro odpolední siestu… A pak přejděte plynule k vydatné večeři. Hodně se smějte, gestikulujte, nepostůjte. Tančete, když se vám bude chtít.

Pusťte si film, a přeneste se do Říma

Pro připomenutí toho, jaká je italská povaha, si pusťte zábavné, vtipné, dojemné i sentimentální filmy. Nemusí to být nutně ty o účetním Fantozzim. I když možná právě ty do detailu vystihují skutečnou italskou povahu – i podstatu.

Jestli toužíte po romantice, což takhle si krásu historických staveb i malebných zákoutí připomenout filmem Prázdniny v Římě s neodolatelnou Audrey Hepburn v hlavní roli? Případně nechat do svého světa probublat temné emoce i sílu italských žen, která je tak skvěla zachycena ve filmu Horalka, vzniklého podle románové předlohy Alberta Moravii.

Tančete a zpívejte s idoly svého mládí

Pokud nemáte chuť na příliš intelektuální odpoledne či večer, vzpomeňte si na popík, který nás formoval. Pusťte si do obývacího pokoje Erose Ramazzottiho, případně další úspěšné interprety. Možná je jejich umělecká kvalita je diskutabilní, ale v jejich textech najdete nejen slunce, lásku, ale také šumění vln, malá lidská dramata a za všech okolností šťastný konec. Vzpomeňte si na Tiziana Ferra, Zucherra, Al Bana a Rominu Power… Cítíte tu italskou vřelost?

Vařte jako Italové

Aby iluze prosluněné dovolené byla dokonalá, pohostěte své milé dobrotami, které od své první návštěvy Bibione tolik milujete. Vsadíte na linguine s mušlemi, nebo raději na tradiční aglio e olio e peperoncino? Nebo vás zvedne z pohovky touha ukázat se a připravíte klasické ossobuco? Případně se blýsknete risottem, po kterém se jen zapráší? Jestliže chcete vařit italskou kuchyni, vařte ji srdcem, neodměřujte množství jednotlivých surovin.

Právě v tom tkví totiž kouzlo lokálních dobrot i rozdílů mezi pokrmy, které jste ochutnávali na nejrůznějších místech poloostrova. Zapojte fantazii a jak se shodují kuchaři, jediné, co vás dovede k úspěchu, je touha vařit a hlavně – vařit z jakostních a kvalitních surovin. Pro ty si můžete zaběhnout do obchůdků s italskými dobrotami, které dnes najdete v každém městě. Mimochodem, když už tam budete, nezapomeňte koupit: těstoviny, pecorino, parmskou šunku, olivy, kávu a cantuccini plus láhev dobrého vína.

S tím už si vystačíte za všech okolností. Předvedete se před každou návštěvou a uvědomíte si, že krása Itálie spočívá – v její jednoduchosti.

Související

Dárky jako připomínka letních dní aneb Dobroty, které musíte přivézt z dovolené v Itálii

Budete se vracet z Itálie a přemýšlíte o tom, jaké drobnosti dovézt přátelům, jaké do vlastní spíže? Z předchozí věty...

Pasta a basta! aneb Jak na nejlepší těstoviny

Těstoviny mají zvláštní kouzlo, díky kterému jsou populární po celém světě. Stojí za ním kombinace snadné přípravy,...

Proč milujeme italskou kuchyni

Italská kuchyně už pár desítek let kraluje mezinárodní gastronomii. A i když ve světě, který je čím dál propojenější,...
REKLAMA

Přidat komentář