Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aglio e olio

Základní pravidlo zní: jakmile česnek začne v pánvi žloutnout, okamžitě vypněte plamen. Navíc čím pomaleji a na menším plameni budete česnek opékat, tím více chuti se z něj vyluhuje.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Příprava 0:05
Italská

Ingredience

    • 8 lžic panenského olivového oleje
    • 2–3 malé sušené chilli papričky, rozpůlené
    • 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

V pánvi na oleji zpěňte na mírném ohni chilli a česnek, trvá to necelou minutu – česnek nesmí ztmavnout! Přihoďte petrželku, zvyšte plamen a ještě asi 10 sekund míchejte.

2 Aglio e olio vmíchejte do uvařených těstovin nebo použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

CO S TÍM DÁL V KUCHYNI?

  • Na konci vaření vmíchejte do základu brynzu nebo rozdrobenou fetu, a získáte rustikální variantu omáčky na špagety.
  • Výborné je, když ještě před česnekem opečete výraznou sušenou slaninu. Anebo doporučujeme na konci rozdusit 8 třešňových rajčátek (ne víc, omáčka by měla být stále olejová).
  • Do omáčky na konci vaření můžete přidat plátky cuket, hub nebo nudličky papriky a vše orestovat.
  • Vynechte petrželku, ale přidejte mražený listový špenát – oceníte chuť jižní Itálie, protože tam ho připravují právě takhle. Je pak skvělý jako příloha nebo jako náplň do pizzy, listových šátečků atd.
  • V základu prohřejte scezenou cizrnu, čočku nebo fazole z plechovky. Získáte novou přílohu nebo základ na salát.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní polenta

Špagety aglio e olio s krevetami

Ostrá krémová ryba

REKLAMA

Přidat komentář