
Linguine s mušlemi
Pokud nemáte čerstvé těstoviny nebo tenké nudle, které jsou hotové hned, uvařte těstoviny zvlášť a přidejte je do hrnce k mušlím, nepodlévejte vodou a pokračujte dál podle receptu.
Vydání: 2017/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 65 ml olivového oleje
- 125 g šalotky, nakrájené nadrobno
- 20 g česneku, nakrájeného nadrobno
- 400 g srdcovek, očištěných
- 400 g slávek, očištěných
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 400 ml bílého suchého vína
- 500 g čerstvých linguine nebo jiných dlouhých těstovin
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- 3 lístky šalvěje, nasekané lístky
- 140 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- 60 g másla, studeného, nakrájeného na kostky
- 1/2 citronu
Příprava jídla
1 V širším hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni opékejte šalotku a česnek, jen aby změkla a česnek nezhnědl. Přidejte očištěné mušle (srdcovky i slávky), osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Přiklopte pokličkou a vařte 2 minuty, pak přidejte těstoviny a podlijte malým množstvím vody tak, aby se těstoviny uvařily al dente.
2 K uvařeným těstovinám vmíchejte nasekanou petrželku, šalvěj a rajčata, promíchejte a odstavte. Vmíchejte studené máslo a dochuťte citronovou šťávou.
Přidat komentář