Linguine s mušlemi

Linguine s mušlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4940 kcal
Bílkoviny 174 g
Cukr 600 g
Tuky 195 g
Vláknina 157 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte čerstvé těstoviny nebo tenké nudle, které jsou hotové hned, uvařte těstoviny zvlášť a přidejte je do hrnce k mušlím, nepodlévejte vodou a pokračujte dál podle receptu.

Suroviny

olivový olej 65 ml
šalotka 125 ml
nakrájené nadrobno
česnek 20 g
nakrájený nadrobno
plody moře 400 g
srdcovky, očištěné
slávky 400 g
očištěné
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno bílé 400 ml
suché
linguine 500 g
čerstvé, nebo jiné dlouhé těstoviny
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
šalvěj 3 ks
3 lístky, nasekané
rajčata cherry 140 g
rozpůlená
máslo 60 g
studené, nakrájené na kostky
citron 0.5 ks

1 V širším hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni opékejte šalotku a česnek, jen aby změkla a česnek nezhnědl. Přidejte očištěné mušle (srdcovky i slávky), osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Přiklopte pokličkou a vařte 2 minuty, pak přidejte těstoviny a podlijte malým množstvím vody tak, aby se těstoviny uvařily al dente.

2 K uvařeným těstovinám vmíchejte nasekanou petrželku, šalvěj a rajčata, promíchejte a odstavte. Vmíchejte studené máslo a dochuťte citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit