Pokud nemáte čerstvé těstoviny nebo tenké nudle, které jsou hotové hned, uvařte těstoviny zvlášť a přidejte je do hrnce k mušlím, nepodlévejte vodou a pokračujte dál podle receptu.
Suroviny
olivový olej
65
ml
šalotka
125
ml
nakrájené nadrobno
česnek
20
g
nakrájený nadrobno
plody moře
400
g
srdcovky, očištěné
slávky
400
g
očištěné
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno bílé
400
ml
suché
linguine
500
g
čerstvé, nebo jiné dlouhé těstoviny
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
šalvěj
3
ks
3 lístky, nasekané
rajčata cherry
140
g
rozpůlená
máslo
60
g
studené, nakrájené na kostky
citron
½
ks
Postup
1
V širším hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni opékejte šalotku a česnek, jen aby změkla a česnek nezhnědl. Přidejte očištěné mušle (srdcovky i slávky), osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Přiklopte pokličkou a vařte 2 minuty, pak přidejte těstoviny a podlijte malým množstvím vody tak, aby se těstoviny uvařily al dente.
2
K uvařeným těstovinám vmíchejte nasekanou petrželku, šalvěj a rajčata, promíchejte a odstavte. Vmíchejte studené máslo a dochuťte citronovou šťávou.