Receptů, jak připravit tuto chutnou houbu s léčivými účinky, není nikdy dost. Ruku na srdce, kdo by si mohl dovolit zanedbávat snižování cholesterolu, což je jeden z malých zázraků, které hlíva umí?
Loading Video...
Ingredience:
- 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě Hamé
- 4 hlívy ústřičné
- 1 mrkev
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 svazek jarní cibulky
- 1,5l kuřecího vývaru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- chilli paprička dle chuti
Příprava jídla:
1 V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékejte. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.
2 Z vepřového masa Hamé odeberte přebytečnou šťávu a tuk a rozdělte po vláknech. Přidejte ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte i chilli papričku. Nakonec dochuťte rybí omáčkou.
TIP
Polévku můžete podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžete ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháte ve trošce studené vody.
Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.