0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánovo-perníkový cheesecake s čokoládou a karamelem

Banánovo-perníkový cheesecake s čokoládou a karamelem

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

120g karamelových sušenek Lotus

130g Bebe sušenek

100g másla

Náplň:

250g tučného tvarohu ve vaničce

375g Philadelphia (250g originál, 125g light)

3ks zralé banány

1čajová lžíčka perníkového koření

2 lžíce medu

120g cukru moučka

špetka soli

100ml smetany ke šlehání

5ks vajec

Čokoládová vrstva:

90g 50% čokolády

100ml smetany ke šlehání

Karamelová vrstva:

100g cukr krystal

30ml vody

70ml smetany ke šlehání

45g másla

 

 

 

Všechny suroviny na cheesecake si vytáhneme z lednice alespoň hodinu předem. Dno dortové formy v průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Rozpustíme máslo na kortpus a necháme vychladnout. Sušenky rozdrtíme v mixéru na jemný prášek. Smícháme máslo a sušenky do hmoty a směs nasypeme do formy. Pořádně upěchujeme a necháme cca 30min ztuhnout v lednici. Náplň. Banány rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Smícháme tvaroh, krémový sýr Philadelphia, banánové pyré, med, cuk, perníkové koření, sůl a pořádně prošleháme. Přidáme smetanu, šleháme na co nejnižší rychlost. Nakonec přidáme vajíčka, ketrá prošleháme ručně, aby se do směsi nedostalo moc vzduchu. Spodek formy s korpusem si obalíme do alobalu, aby do ní nenatekla voda. Na korpus nalejeme směs. Formu vložíme do hlubokého plechu a ten naplníme vodou, tak aby voda nepřesahovala alobal.( vodu nalévam až v troubě :) ) Cheesecake pečeme cca 50-60 min. na 160°C, dokud se prostředek při poklepání na bok formy nechvěje jako želé. Troubu vypneme a necháme dojít při pootevřených dvířkách asi hodinu. V hrnci převedeme smetanu k varu, odstavíme a nasypeme do ní čokoládu. Vymícháme hladký krém, který přelijeme přes cheesecake a přendáme na 2 hodiny do lednice a necháme chladit než jej přelijeme karamelem. Do hrnce dáme cukr a vodu a necháme na nízké teplotě rozpustit, nemícháme. Až bude cukr hezky hnědý, stáhneme z ohně a přídáme máslo nakrájené na malé kousky. Vrátíme hrnec na plotnu a malým pramínkem přilíváme smetanu. Pozor ať se nespálíte! Promícháme, necháme prohřát a vypneme. Karamel necháme 15min vychladnout, pak jej můžeme přelít na schladlý cheesecake a necháme chladit alespoň 6hodin. Nejlépe přes noc. Dozdobíme dle fantazie. Použila jsem čokoládu, sušenky Lotus, fondán a physalis.

Dobrou chuť :)

Autor: m.erika

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč