0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánovo-perníkový cheesecake s čokoládou a karamelem

Banánovo-perníkový cheesecake s čokoládou a karamelem

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

120g karamelových sušenek Lotus

130g Bebe sušenek

100g másla

Náplň:

250g tučného tvarohu ve vaničce

375g Philadelphia (250g originál, 125g light)

3ks zralé banány

1čajová lžíčka perníkového koření

2 lžíce medu

120g cukru moučka

špetka soli

100ml smetany ke šlehání

5ks vajec

Čokoládová vrstva:

90g 50% čokolády

100ml smetany ke šlehání

Karamelová vrstva:

100g cukr krystal

30ml vody

70ml smetany ke šlehání

45g másla

 

 

 

Všechny suroviny na cheesecake si vytáhneme z lednice alespoň hodinu předem. Dno dortové formy v průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Rozpustíme máslo na kortpus a necháme vychladnout. Sušenky rozdrtíme v mixéru na jemný prášek. Smícháme máslo a sušenky do hmoty a směs nasypeme do formy. Pořádně upěchujeme a necháme cca 30min ztuhnout v lednici. Náplň. Banány rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Smícháme tvaroh, krémový sýr Philadelphia, banánové pyré, med, cuk, perníkové koření, sůl a pořádně prošleháme. Přidáme smetanu, šleháme na co nejnižší rychlost. Nakonec přidáme vajíčka, ketrá prošleháme ručně, aby se do směsi nedostalo moc vzduchu. Spodek formy s korpusem si obalíme do alobalu, aby do ní nenatekla voda. Na korpus nalejeme směs. Formu vložíme do hlubokého plechu a ten naplníme vodou, tak aby voda nepřesahovala alobal.( vodu nalévam až v troubě :) ) Cheesecake pečeme cca 50-60 min. na 160°C, dokud se prostředek při poklepání na bok formy nechvěje jako želé. Troubu vypneme a necháme dojít při pootevřených dvířkách asi hodinu. V hrnci převedeme smetanu k varu, odstavíme a nasypeme do ní čokoládu. Vymícháme hladký krém, který přelijeme přes cheesecake a přendáme na 2 hodiny do lednice a necháme chladit než jej přelijeme karamelem. Do hrnce dáme cukr a vodu a necháme na nízké teplotě rozpustit, nemícháme. Až bude cukr hezky hnědý, stáhneme z ohně a přídáme máslo nakrájené na malé kousky. Vrátíme hrnec na plotnu a malým pramínkem přilíváme smetanu. Pozor ať se nespálíte! Promícháme, necháme prohřát a vypneme. Karamel necháme 15min vychladnout, pak jej můžeme přelít na schladlý cheesecake a necháme chladit alespoň 6hodin. Nejlépe přes noc. Dozdobíme dle fantazie. Použila jsem čokoládu, sušenky Lotus, fondán a physalis.

Dobrou chuť :)

Autor: m.erika

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit