Bezlepkový cheesecake z troch ingrediencií

Bezlepkový cheesecake z troch ingrediencií

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (41)
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

300 g syru Philadelphia

400 g kondenzovaného sladeného mlieka

3 vajíčka

 

Na OZDOBENIE:

lístky medovky

  1. Zapneme rúru na 180 stupňov a vložíme do nej plech s vodou.

 

  1. Do väčšej nádoby dáme syr Philadelphia, kondenzované sladené mlieko, vaječné žĺtky a dôsledne vyšľaháme mixérom.

 

  1. Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý postupne a zľahka vmiešame do zmesi, ktorú sme pripravili v predchádzajúcom kroku.

 

  1. Tortovú formu zvnútra potrieme maslom, aby sa nám upečený cheesecake ľahšie vyberal z formy. Ak máme otváraciu tortovú formu, zvonku ju obalíme alobalom, aby sa do nej nedostala voda, pretože cheesecake sa pečie vo vodnom kúpeli.

 

  1. Do takto pripravenej tortovej formy vylejeme našu zmes a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli na 180 stupňov cca 45 minút. Keď povrch cheesecaku dosiahne približne v polovici pečenia požadovanú farbu, prikryjeme ho alobalom, aby sa nespálil.

 

  1. Po upečení ho necháme vychladnúť v rúre s otvorenými dvierkami.

 

  1. Vychladnutý cheesecake ozdobíme podľa fantázie, napríklad lístkami medovky, mäty, práškovým cukrom, ovocím alebo kvetmi. My sme na ozdobenie zvolili lístky medovky.

 

  1. Najlepšie chutí vychladnutý z chladničky. Dobrú chuť :)

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit