0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový Ombre Cheesecake

Borůvkový Ombre Cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus:

180g máslových sušenek

90g másla

 

Náplň:

500g Philadephie

250g tvarohu

200ml smetany ke šlehání

200g moučkového cukru (dle chuti) 

9 plátků želatiny

3lžc citrónové šťávy

600g borůvek

 

 

Borůvky svařte s lžíci cukru a rozmixujte tyčovým mixérem (sladíme až cheesecake směs, jelikož do každé částí přijde jiný poměr borůvek).

Rozmixujte či rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem (doporučuji zkontrolovat, že si s připraveným máslem nikdo nenamazal chleba,  jinak se korpus drolí...). Směs upěchujte do formy (průměr 20-22cm) pomocí lžíce či sklenky s rovným dnem. Formu odložte „chillovat“ do lednice.

Želatinu dáme nabobtnat do ledové vody.

Philadelphii vyšleháme s tvarohem. Poté přidáme šlehačku, cukr a citrónovou šťávu. Směs rozdělíme do tří misek v poměru 3:2:1 (pro představu do první misky dám 3 naběračky  směsi, do další dvě a do poslední jednu a opakuji).

Až rozdělíte směs přidejte borůvky; jelikož je největší část směsi nejtmavší přidejte sem cca 2/3 borůvek. Pokud jsou borůvky ještě horké, první dejte lžíci cheesecake směsi do borůvek a až poté vmíchejte do zbytku). Přidejte borůvky do zbylých směsí – nejlépe lžičkou. Přibližně 80g borůvek necháme na poslední vrstvu.

Zahřejte nabobtnanou a vyždímanou želatinu: do největší misky přijdou 4 plátky, do střední 2,5 plátku a do nejmenší 1,5 plátku.

Nalijte směs do formy: nejprve nejtmavší, poté střední a nakonec nejsvětlejší (lijeme barvy do středu formy). Jelikož jednotlivé vrstvy lijeme, aby vytvořily požadovaný efekt, je vhodné aby byly tekutější, než u klasického cheesecaku. Pokud po přidání borůvkového pyré nemají vhodnou konzistenci, přidáme po lžičkách trochu vody.

Cheesecake nechte několik hodin ztuhnout v lednici (nejlépe přes noc). Poté přidejte rozehřátou želatinu ke zbytku borůvek (a případně vodu) a naneste finální vrstvu a necháme 2 hodiny ztuhnout. 

Autor: Magdalini

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč