Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
5,0 (4x)
10. 4. 2018
Borůvkový Ombre Cheesecake
Borůvkový Ombre Cheesecake


Snadné
< 30 min
5,0 (4x)

Borůvky svařte s lžíci cukru a rozmixujte tyčovým mixérem (sladíme až cheesecake směs, jelikož do každé částí přijde jiný poměr borůvek).

Rozmixujte či rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem (doporučuji zkontrolovat, že si s připraveným máslem nikdo nenamazal chleba,  jinak se korpus drolí...). Směs upěchujte do formy (průměr 20-22cm) pomocí lžíce či sklenky s rovným dnem. Formu odložte „chillovat“ do lednice.

Želatinu dáme nabobtnat do ledové vody.

Philadelphii vyšleháme s tvarohem. Poté přidáme šlehačku, cukr a citrónovou šťávu. Směs rozdělíme do tří misek v poměru 3:2:1 (pro představu do první misky dám 3 naběračky  směsi, do další dvě a do poslední jednu a opakuji).

Až rozdělíte směs přidejte borůvky; jelikož je největší část směsi nejtmavší přidejte sem cca 2/3 borůvek. Pokud jsou borůvky ještě horké, první dejte lžíci cheesecake směsi do borůvek a až poté vmíchejte do zbytku). Přidejte borůvky do zbylých směsí – nejlépe lžičkou. Přibližně 80g borůvek necháme na poslední vrstvu.

Zahřejte nabobtnanou a vyždímanou želatinu: do největší misky přijdou 4 plátky, do střední 2,5 plátku a do nejmenší 1,5 plátku.

Nalijte směs do formy: nejprve nejtmavší, poté střední a nakonec nejsvětlejší (lijeme barvy do středu formy). Jelikož jednotlivé vrstvy lijeme, aby vytvořily požadovaný efekt, je vhodné aby byly tekutější, než u klasického cheesecaku. Pokud po přidání borůvkového pyré nemají vhodnou konzistenci, přidáme po lžičkách trochu vody.

Cheesecake nechte několik hodin ztuhnout v lednici (nejlépe přes noc). Poté přidejte rozehřátou želatinu ke zbytku borůvek (a případně vodu) a naneste finální vrstvu a necháme 2 hodiny ztuhnout. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu