0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový Ombre Cheesecake

Borůvkový Ombre Cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus:

180g máslových sušenek

90g másla

 

Náplň:

500g Philadephie

250g tvarohu

200ml smetany ke šlehání

200g moučkového cukru (dle chuti) 

9 plátků želatiny

3lžc citrónové šťávy

600g borůvek

 

 

Borůvky svařte s lžíci cukru a rozmixujte tyčovým mixérem (sladíme až cheesecake směs, jelikož do každé částí přijde jiný poměr borůvek).

Rozmixujte či rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem (doporučuji zkontrolovat, že si s připraveným máslem nikdo nenamazal chleba,  jinak se korpus drolí...). Směs upěchujte do formy (průměr 20-22cm) pomocí lžíce či sklenky s rovným dnem. Formu odložte „chillovat“ do lednice.

Želatinu dáme nabobtnat do ledové vody.

Philadelphii vyšleháme s tvarohem. Poté přidáme šlehačku, cukr a citrónovou šťávu. Směs rozdělíme do tří misek v poměru 3:2:1 (pro představu do první misky dám 3 naběračky  směsi, do další dvě a do poslední jednu a opakuji).

Až rozdělíte směs přidejte borůvky; jelikož je největší část směsi nejtmavší přidejte sem cca 2/3 borůvek. Pokud jsou borůvky ještě horké, první dejte lžíci cheesecake směsi do borůvek a až poté vmíchejte do zbytku). Přidejte borůvky do zbylých směsí – nejlépe lžičkou. Přibližně 80g borůvek necháme na poslední vrstvu.

Zahřejte nabobtnanou a vyždímanou želatinu: do největší misky přijdou 4 plátky, do střední 2,5 plátku a do nejmenší 1,5 plátku.

Nalijte směs do formy: nejprve nejtmavší, poté střední a nakonec nejsvětlejší (lijeme barvy do středu formy). Jelikož jednotlivé vrstvy lijeme, aby vytvořily požadovaný efekt, je vhodné aby byly tekutější, než u klasického cheesecaku. Pokud po přidání borůvkového pyré nemají vhodnou konzistenci, přidáme po lžičkách trochu vody.

Cheesecake nechte několik hodin ztuhnout v lednici (nejlépe přes noc). Poté přidejte rozehřátou želatinu ke zbytku borůvek (a případně vodu) a naneste finální vrstvu a necháme 2 hodiny ztuhnout. 

Autor: Magdalini

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit