Charlotte cheesecake

Charlotte cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Potrebujete (24 cm tortová forma):


.2 balenia dlhých talianskych piškót

.540g krémového syra Philadelphia

.200ml smotany na šľahanie

.500g mrazeného alebo čerstvého bobuľového ovocia

.1 citrón

.kokosový alebo trstinový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti (ja som použila 4 PL)

.1 balenie plátkovej želatíny (6-8 plátkov)

.2-3 PL vody

Ako na to:

Najprv si pripravte ovocnú časť plnky tak, že ovocie spolu s vodou, cukrom a citrónom povaríte do úplného rozvarenia a zredukovania šťavy na polovicu. Potom ovocie rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Tuhú časť už potrebovať nebudete, ale zo zredukovanej šťavy odoberte asi 1/5, ktorú trochu zrieďte vodou. Ostatnú šťavu nechajte mierne vychladnúť v miske.

Piškóty namáčajte do zriedenej šťavy z jednej strany a ukladajte ich po bokoch tortovej formy tak, aby boli namočenou stranou umiestnené dovnútra. Postupujte rovnako vystielaním dna jednou vrstvou piškót. Snažte sa, aby boli piškóty akoby nalepené na seba a neboli medzi nimi takmer žiadne medzery. Je to trošku pracné, ale ušetríte si neskôr robotu a aj nervy :)

Želatínu namočte do studenej vody zhruba na 10 minút. Potom ju vyberte, vyžmýkajte z nej prebytočnú tekutinu a rozpustite ešte v teplej ovocnej šťave, ktorú ste si predtým odložili do misky. Rozmiešajte, prípadne môžete použiť aj ponorný mixér na dokonalé rozmiešanie oboch komponentov.

Philadelphiu ručne alebo pomocou mixéra krátko prešľahajte a zapracujte šľahačku. Keď sú obe mliečne zložky spojené, po troche prilievajte ovocnú časť plnky tak, aby ste sa uistili, že sú všetky časti poriadne zmiešané. Plnka by mala mať konzistenciu jogurtu, avšak nemala by byť príliš riedka, aby sa nestalo, že počas nalievania do formy bude pretekať pomedzi piškóty. Ak je redšia, radšej ju na chvíľku umiestnite do chladničky, kým želatína v plnke nezačne pracovať a tuhnúť.

Plnku rovnomerne nalejte do formy a nechajte koláč odpočívať v chladničke aspoň 4-5 hodín, najlepšie však do nasledujúceho dňa. Servírujte s čerstvým ovocím a šálkou dobrej kávy :)

 

 

Autor: Adr

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit