0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake koňaková špička

Cheesecake koňaková špička

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na sušenkový korpus

120 g bezlepkových piškotů (kávoviny Pardubice)

80 g másla

Na tělo

2 klasická balení čestvého sýru Philadelphia (celkem 250 g)

1 smetana ke šlehání 33% tuku (250 g)

150 g hořké čokolády

3 plátky želatiny Dr. Oetker

Na vaječno-likérovou náplň

200 ml domácího nebo dobrého méně ostrého vaječného likéru (použila jsem z palírny Svachova Lhotka s pravou vanilkou)

4 vrchovaté lžíce sušeného plnotučného mléka

Dokončení (poleva)

100 g hořké čokolády

40 ml řepkového oleje

Dortová forma otevírací o průměru cca 16-18 cm + pečící papír na vyložení dna, vařečka

1. Den předem večer si svaříme smetanu ke šlehání (když se po obvodu začnou dělat bublinky, vypneme sporák a metličkou vmícháme 150 g hořké čokolády nalámané na kousky. Krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

2. Druhý den si sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky, přistrouháme studené máslo. Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

3. Smetanovo čokoládový krém, který odpočíval v lednici si vyšleháme v mixéru do hladké pevné tmavé pařížské šlehačky a po jednom přišleháme sýry Philadelphia až vznikne hladký čokoládový krém. V malém kastrůlku si rozpustíme 3 plátky želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout, přídáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně a přidáme do celého objemu krému, znova promixujeme.

4. Krém opatrně vrstvíme na studený sušenkový korpus, uhladíme a opět dáme do mrazáku (15 minut). Mezitím si ve vaječném likéru rozmícháme metličkou sušené mléko do hladkého polotekutého krému, záleží na naší chuti (pokud chceme krém pevnější přidáme ještě o 2 lžíce suš. mléka navíc).

5. Do zatuhlého čokoládového dortíku děláme opačným koncem vařečky prohlubně v rovnoměrných rozestupech. Ty plníme likérovým krémem pomocí dávkovače nebo odměrkou se zobáčkem či zdobícím sáčkem se špičkou. Zbytek likérového krému rozetřeme na čokoládovo-sýrovou vrstvu a dáme opět zachladit.

6. Konečnou čokoládovou krustu vytvoříme z rozlámané hořké čokolády rozpuštěné s olejem a vymíchané do hladké konzistence. Touto mírně zchladlou polevou dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč