Cheesecake s malinovým coulis

Cheesecake s malinovým coulis

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus

150g sušenek Lotus Biscoff

30g másla (rozpuštěného)

Náplň

250g sýru Philadelphia

250g ricotty

250g smetany, 40%

100g cukru moučky

2 lžičky vanilkového extraktu

1 lžíce citrónové šťávy

Malinové coulis

150g malin

30g cukru

Dekorace

50g čokolády (temperované)

Maliny na ozdobu

Granátové jablko na ozdobu

 

1.V mixéru rozmixujte sušenky a přidávejte máslo.

2.Sýr Philadelphia, ricottu, cukr, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu smíchejte v míse. Dejte stranou. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu do tuha. Po třetinách přidávejte smetanu do první mísy.

3. V malém hrnci začněte vařit maliny a cukr, dokud maliny nezačnou být kapalné. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout. Toto coulis se dá připravit předem a uschovat v lednici.

4. Připravte si pečící papír. Po dokončení temperace čokolády na něj dle své volby vytvořte ozdoby.

5. Pro servírování si přichystejte kulaté tvořítko a flambovací pistoli. Na dno tvořítka (položeného na talíři) dejte rovnoměrnou vrstvu připravených sušenek. Dále naplňte po povrch náplní. Jemně zahřejte okraje pomocí flambovací pistole a tvořítko odstraňte.

6. Ozdobte dle přání (čokoládou, granátovým jablekem či malinami) a servírujte s malinovým coulis.

Autor: brufen

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit