Cheesecake s malinovým coulis

Cheesecake s malinovým coulis

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus

150g sušenek Lotus Biscoff

30g másla (rozpuštěného)

Náplň

250g sýru Philadelphia

250g ricotty

250g smetany, 40%

100g cukru moučky

2 lžičky vanilkového extraktu

1 lžíce citrónové šťávy

Malinové coulis

150g malin

30g cukru

Dekorace

50g čokolády (temperované)

Maliny na ozdobu

Granátové jablko na ozdobu

 

1.V mixéru rozmixujte sušenky a přidávejte máslo.

2.Sýr Philadelphia, ricottu, cukr, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu smíchejte v míse. Dejte stranou. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu do tuha. Po třetinách přidávejte smetanu do první mísy.

3. V malém hrnci začněte vařit maliny a cukr, dokud maliny nezačnou být kapalné. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout. Toto coulis se dá připravit předem a uschovat v lednici.

4. Připravte si pečící papír. Po dokončení temperace čokolády na něj dle své volby vytvořte ozdoby.

5. Pro servírování si přichystejte kulaté tvořítko a flambovací pistoli. Na dno tvořítka (položeného na talíři) dejte rovnoměrnou vrstvu připravených sušenek. Dále naplňte po povrch náplní. Jemně zahřejte okraje pomocí flambovací pistole a tvořítko odstraňte.

6. Ozdobte dle přání (čokoládou, granátovým jablekem či malinami) a servírujte s malinovým coulis.

Autor: Josef Skolka

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit