
recept
s Philadelphia
Cheesecake s malinovým coulis
Nejjednodušší a nejlepší cheesecake. Skvělá kombinace jemného krému s výrazným malinovým coulis je neodolatelná.
Ingredience
Korpus
150g sušenek Lotus Biscoff
30g másla (rozpuštěného)
Náplň
250g sýru Philadelphia
250g ricotty
250g smetany, 40%
100g cukru moučky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce citrónové šťávy
Malinové coulis
150g malin
30g cukru
Dekorace
50g čokolády (temperované)
Maliny na ozdobu
Granátové jablko na ozdobu
Příprava jídla
1.V mixéru rozmixujte sušenky a přidávejte máslo.
2.Sýr Philadelphia, ricottu, cukr, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu smíchejte v míse. Dejte stranou. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu do tuha. Po třetinách přidávejte smetanu do první mísy.
3. V malém hrnci začněte vařit maliny a cukr, dokud maliny nezačnou být kapalné. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout. Toto coulis se dá připravit předem a uschovat v lednici.
4. Připravte si pečící papír. Po dokončení temperace čokolády na něj dle své volby vytvořte ozdoby.
5. Pro servírování si přichystejte kulaté tvořítko a flambovací pistoli. Na dno tvořítka (položeného na talíři) dejte rovnoměrnou vrstvu připravených sušenek. Dále naplňte po povrch náplní. Jemně zahřejte okraje pomocí flambovací pistole a tvořítko odstraňte.
6. Ozdobte dle přání (čokoládou, granátovým jablekem či malinami) a servírujte s malinovým coulis.
Přidat komentář