Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s malinovým coulis

Popis receptu: 

Nejjednodušší a nejlepší cheesecake. Skvělá kombinace jemného krému s výrazným malinovým coulis je neodolatelná.

Autor: Josef Skolka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Korpus

    150g sušenek Lotus Biscoff

    30g másla (rozpuštěného)

    Náplň

    250g sýru Philadelphia

    250g ricotty

    250g smetany, 40%

    100g cukru moučky

    2 lžičky vanilkového extraktu

    1 lžíce citrónové šťávy

    Malinové coulis

    150g malin

    30g cukru

    Dekorace

    50g čokolády (temperované)

    Maliny na ozdobu

    Granátové jablko na ozdobu

     

Příprava jídla

1.V mixéru rozmixujte sušenky a přidávejte máslo.

2.Sýr Philadelphia, ricottu, cukr, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu smíchejte v míse. Dejte stranou. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu do tuha. Po třetinách přidávejte smetanu do první mísy.

3. V malém hrnci začněte vařit maliny a cukr, dokud maliny nezačnou být kapalné. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout. Toto coulis se dá připravit předem a uschovat v lednici.

4. Připravte si pečící papír. Po dokončení temperace čokolády na něj dle své volby vytvořte ozdoby.

5. Pro servírování si přichystejte kulaté tvořítko a flambovací pistoli. Na dno tvořítka (položeného na talíři) dejte rovnoměrnou vrstvu připravených sušenek. Dále naplňte po povrch náplní. Jemně zahřejte okraje pomocí flambovací pistole a tvořítko odstraňte.

6. Ozdobte dle přání (čokoládou, granátovým jablekem či malinami) a servírujte s malinovým coulis.

REKLAMA

Přidat komentář