Cheesecakové cupcakes

Cheesecakové cupcakes

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Na sušenkový základ:

150g rozemletých sušenek (v původním receptu, jsou klasické sušenky, třeba BEbe nebo karalemové. Já jsem použila pohankové se skořicí a karamelové, vše BZL) a 60g rozpuštěného másla.

Na sýrovou náplň: 

480 g čerstvého sýra Philadelphia
130 g cukru krupice (používám 110g třtinového a 2 sáčky vanilkového cukru s limetou)
3 " š'tastná" vejce (od slepiček z volného chovu)
čerstvá citronová nebo limetová kůra z bio plodů
1/2 lžičky citronové šťávy
40 g zakysané smetany
1/4 lžičky sušené kukrumy (krásně zbarví sýrovou náplň dožluta)
 
Na ozdobu:
90g másla změklého
1x sýr Philadelphia
100g moučkového cukru
mražené plody ovoce, popř. čerstvé ovoce......
 
 
 
Troubu předehřejeme na 150 °C. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Pokud používáte plechovou formu na cupcake, vyložte ji papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělte.
Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Než si připravíte náplň, dejte do lednice.
 
V míse lehce našlehejte sýr, přidejte cukr a na nízké otáčky pokračujte ve šlehání, až se vše spojí. Přidáme vejce, jedno po druhém, strouhanou citronovou popř.limetovou kůru, citron. šťávu a zakysanou smetanu. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu.
 
Sýrovou směs rozdělte rovnoměrně do všech 16 (peču 12 a poté ještě sólo 4kusy) košíčků na připravený sušenkový základ. Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut na střední příčku. Středy dortíků nemusí být úplně propečené. Nechte ve formě zcela vychladnout.
 
Vychladnuté ozdobíte dle fantazie. Já s oblibou používám vyšlehané máslo s moučkovým cukrem (nejdříve vyšlehám máslo doběla) a pak postupně přisypávám moučkový cukr a nakonec zašlehám sýr Philapdelphia.
Zdobím dle fantazie ovocem.
 
Tak ať se povede a chutná na celý život!!!!
 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit