Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecakové cupcakes

Popis receptu: 

 

(BEZ) LEPKOVÉ CHEESECAKE CUPCAKES

Milá redakce, s radostí a ctí, přispívám do soutěže jednoduchým, avšak lahodným receptem na cheesecakové cupcaky, tentokrát v bezlepkové verzi.

Mlsáme doma moc rádi, ale dcerka má nejsilnější formu celiakie, takže většinu sladkého pečení volím právě z bezlepkových surovin.

Recept je velmi jednoduchý, pokud dodržíte repct a poměr surovin, povede se napoprvé. Je důležité všechny suroviny nachystat o pár minut předem, aby měly pokojovou teplotu-

Cheesecake je opravdu moc dobrý a záleží jen na Vás, v jaké verzi si jej připravíte. U nás jsou velmi populární cupcakes.....

Jak si cheesecake nebo přímo cupcaky vyladíte, je jen na Vaší fantazii ;-)

 

Autor: Jitka Kučerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na sušenkový základ:

    150g rozemletých sušenek (v původním receptu, jsou klasické sušenky, třeba BEbe nebo karalemové. Já jsem použila pohankové se skořicí a karamelové, vše BZL) a 60g rozpuštěného másla.

    Na sýrovou náplň: 

    480 g čerstvého sýra Philadelphia
    130 g cukru krupice (používám 110g třtinového a 2 sáčky vanilkového cukru s limetou)
    3 " š'tastná" vejce (od slepiček z volného chovu)
    čerstvá citronová nebo limetová kůra z bio plodů
    1/2 lžičky citronové šťávy
    40 g zakysané smetany
    1/4 lžičky sušené kukrumy (krásně zbarví sýrovou náplň dožluta)
     
    Na ozdobu:
    90g másla změklého
    1x sýr Philadelphia
    100g moučkového cukru
    mražené plody ovoce, popř. čerstvé ovoce......
     
     

Příprava jídla

 
Troubu předehřejeme na 150 °C. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Pokud používáte plechovou formu na cupcake, vyložte ji papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělte.
Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Než si připravíte náplň, dejte do lednice.
 
V míse lehce našlehejte sýr, přidejte cukr a na nízké otáčky pokračujte ve šlehání, až se vše spojí. Přidáme vejce, jedno po druhém, strouhanou citronovou popř.limetovou kůru, citron. šťávu a zakysanou smetanu. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu.
 
Sýrovou směs rozdělte rovnoměrně do všech 16 (peču 12 a poté ještě sólo 4kusy) košíčků na připravený sušenkový základ. Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut na střední příčku. Středy dortíků nemusí být úplně propečené. Nechte ve formě zcela vychladnout.
 
Vychladnuté ozdobíte dle fantazie. Já s oblibou používám vyšlehané máslo s moučkovým cukrem (nejdříve vyšlehám máslo doběla) a pak postupně přisypávám moučkový cukr a nakonec zašlehám sýr Philapdelphia.
Zdobím dle fantazie ovocem.
 
Tak ať se povede a chutná na celý život!!!!
 

Přidat komentář