0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecakové cupcakes

Cheesecakové cupcakes

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Na sušenkový základ:

150g rozemletých sušenek (v původním receptu, jsou klasické sušenky, třeba BEbe nebo karalemové. Já jsem použila pohankové se skořicí a karamelové, vše BZL) a 60g rozpuštěného másla.

Na sýrovou náplň: 

480 g čerstvého sýra Philadelphia
130 g cukru krupice (používám 110g třtinového a 2 sáčky vanilkového cukru s limetou)
3 " š'tastná" vejce (od slepiček z volného chovu)
čerstvá citronová nebo limetová kůra z bio plodů
1/2 lžičky citronové šťávy
40 g zakysané smetany
1/4 lžičky sušené kukrumy (krásně zbarví sýrovou náplň dožluta)
 
Na ozdobu:
90g másla změklého
1x sýr Philadelphia
100g moučkového cukru
mražené plody ovoce, popř. čerstvé ovoce......
 
 
 
Troubu předehřejeme na 150 °C. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Pokud používáte plechovou formu na cupcake, vyložte ji papírovými košíčky a sušenkovou směs do nich rovnoměrně rozdělte.
Pomocí lžičky směs urovnejte a zamáčkněte do dna košíčku. Než si připravíte náplň, dejte do lednice.
 
V míse lehce našlehejte sýr, přidejte cukr a na nízké otáčky pokračujte ve šlehání, až se vše spojí. Přidáme vejce, jedno po druhém, strouhanou citronovou popř.limetovou kůru, citron. šťávu a zakysanou smetanu. Po celou dobu šlehejte pomalu, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu.
 
Sýrovou směs rozdělte rovnoměrně do všech 16 (peču 12 a poté ještě sólo 4kusy) košíčků na připravený sušenkový základ. Dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut na střední příčku. Středy dortíků nemusí být úplně propečené. Nechte ve formě zcela vychladnout.
 
Vychladnuté ozdobíte dle fantazie. Já s oblibou používám vyšlehané máslo s moučkovým cukrem (nejdříve vyšlehám máslo doběla) a pak postupně přisypávám moučkový cukr a nakonec zašlehám sýr Philapdelphia.
Zdobím dle fantazie ovocem.
 
Tak ať se povede a chutná na celý život!!!!
 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč