Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

                    

340 gr. čokoládových sušienok
40 gr. pomletých mandlí
100 gr. roztopeného masla
 
500 gr. philadelphia
350 gr. ricotty
150 gr. práškového cukru
4 vajíčka
2 lyžičky vanilkového extraktu
200 gr. kvalitnej tmavej čokolády, roztopenej
2 lyžičky kukuričného škrobu

 

 

 

 

 

 

* čokoládové keksíky a mandle zomelieme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom
* na dno 20 cm formy si dáme papier na pečenie a pomocou obrátenej strany lyžice rovnomerne natlačíme zmes na dno a aj celé boky
* dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút
* trúbu si rozohrejeme na 150 st.
* philadelphiu, ricottu a cukor si dáme do misy a ručným šlahačom miešame 2-3 minúty, kým nie je zmes hladká
* pridáme vajíčka a znovu krátko prešlaháme, 2/3 hmoty si odložíme nabok a do zvyšnej časti pridáme čokoládu a znovu premiešame
* čokoládovu zmes nalejeme na keksíkovy základ a uhladíme
* do odložených 2/3 hmoty dáme vanilkový extrakt a kukuričný škrob a opäť krátko zmiešame. Lyžicou kladieme bielu zmes na čokoládovú a povrch uhladíme
* pečieme asi hodinu, kým okraje nie sú pevne, povrch zlatistý a stred sa ešte chveje
* vypneme trúbu a cheesecake necháme ešte vnútri asi 15-20 minút, potom vyberieme, necháme najprv vychladnúť vonku a až potom ho dáme chladiť na niekoľko hodín alebo celú noc do chladničky
* povrch pred servírovaním posypeme asi 50 gr. kryštálového cukru a flambovacou pištoľou vrch opálime na karamel
* cheesecake môžeme ozdobiť kvetmi alebo čerstvým ovocím a podávať s vanilkovou zmrzlinou
Autor: Alexandra40

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit