Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

                    

340 gr. čokoládových sušienok
40 gr. pomletých mandlí
100 gr. roztopeného masla
 
500 gr. philadelphia
350 gr. ricotty
150 gr. práškového cukru
4 vajíčka
2 lyžičky vanilkového extraktu
200 gr. kvalitnej tmavej čokolády, roztopenej
2 lyžičky kukuričného škrobu

 

 

 

 

 

 

* čokoládové keksíky a mandle zomelieme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom
* na dno 20 cm formy si dáme papier na pečenie a pomocou obrátenej strany lyžice rovnomerne natlačíme zmes na dno a aj celé boky
* dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút
* trúbu si rozohrejeme na 150 st.
* philadelphiu, ricottu a cukor si dáme do misy a ručným šlahačom miešame 2-3 minúty, kým nie je zmes hladká
* pridáme vajíčka a znovu krátko prešlaháme, 2/3 hmoty si odložíme nabok a do zvyšnej časti pridáme čokoládu a znovu premiešame
* čokoládovu zmes nalejeme na keksíkovy základ a uhladíme
* do odložených 2/3 hmoty dáme vanilkový extrakt a kukuričný škrob a opäť krátko zmiešame. Lyžicou kladieme bielu zmes na čokoládovú a povrch uhladíme
* pečieme asi hodinu, kým okraje nie sú pevne, povrch zlatistý a stred sa ešte chveje
* vypneme trúbu a cheesecake necháme ešte vnútri asi 15-20 minút, potom vyberieme, necháme najprv vychladnúť vonku a až potom ho dáme chladiť na niekoľko hodín alebo celú noc do chladničky
* povrch pred servírovaním posypeme asi 50 gr. kryštálového cukru a flambovacou pištoľou vrch opálime na karamel
* cheesecake môžeme ozdobiť kvetmi alebo čerstvým ovocím a podávať s vanilkovou zmrzlinou

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit