0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Čokoládovo vanilkový creme brûlée cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Suroviny

                    

340 gr. čokoládových sušienok
40 gr. pomletých mandlí
100 gr. roztopeného masla
 
500 gr. philadelphia
350 gr. ricotty
150 gr. práškového cukru
4 vajíčka
2 lyžičky vanilkového extraktu
200 gr. kvalitnej tmavej čokolády, roztopenej
2 lyžičky kukuričného škrobu

 

 

 

 

 

 

* čokoládové keksíky a mandle zomelieme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom
* na dno 20 cm formy si dáme papier na pečenie a pomocou obrátenej strany lyžice rovnomerne natlačíme zmes na dno a aj celé boky
* dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút
* trúbu si rozohrejeme na 150 st.
* philadelphiu, ricottu a cukor si dáme do misy a ručným šlahačom miešame 2-3 minúty, kým nie je zmes hladká
* pridáme vajíčka a znovu krátko prešlaháme, 2/3 hmoty si odložíme nabok a do zvyšnej časti pridáme čokoládu a znovu premiešame
* čokoládovu zmes nalejeme na keksíkovy základ a uhladíme
* do odložených 2/3 hmoty dáme vanilkový extrakt a kukuričný škrob a opäť krátko zmiešame. Lyžicou kladieme bielu zmes na čokoládovú a povrch uhladíme
* pečieme asi hodinu, kým okraje nie sú pevne, povrch zlatistý a stred sa ešte chveje
* vypneme trúbu a cheesecake necháme ešte vnútri asi 15-20 minút, potom vyberieme, necháme najprv vychladnúť vonku a až potom ho dáme chladiť na niekoľko hodín alebo celú noc do chladničky
* povrch pred servírovaním posypeme asi 50 gr. kryštálového cukru a flambovacou pištoľou vrch opálime na karamel
* cheesecake môžeme ozdobiť kvetmi alebo čerstvým ovocím a podávať s vanilkovou zmrzlinou
Autor: Alexandra40

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit