Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (17x)
3. 4. 2018
Jahodové cheesecakes
Jahodové cheesecakes


Snadné
> 60 min
4,3 (17x)

  1. 1. Den dopředu si připravíme ovocnou náplň. Čerstvé ovoce překrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce (mražené ovoce nerozmrazujeme a dáváme do hrnce vcelku). Vymačkáme šťávu z pomeranče a přidáme k ovoci. Vsypeme oba cukry a vaříme na mírném ohni zhruba 10 minut. Odstavíme z plotny a ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem, případně propasírujeme přes jemné sítko. Vrátíme zpět na plotnu. Mezítím si v menší misce rozmícháme škrob se studenou vodou a pomalu jej za stálého míchání vlijeme do vroucího ovoce. Mícháme, dokud pyré mírně nezhoustne. Odstavíme z plotny a vlijeme, ještě horké, do větších hemisférických formiček na led. Necháme zmrazit do druhého dne.
  2.  
  3. 2. Na korpus si vyložíme pečícím papírem střední hluboký plech, nebo dortovou formu o průměru 26 cm. V mixéru rozmixujeme žloutky, oba cukry, vodu, olej a ořechy. Mixujeme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká a světlá. V misce smícháme mouku s kypřícím práškem a v další misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Ořechovou směs přelijeme do střední mísy a opatrně do ní vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Na plechu pečeme v předehřátě troubě na 180°C zhruba 15 - 20 minut. V dortové formě pečeme korpus při 170°C zhruba 25 - 30 minut. Necháme zcela vychladnout. 
  4.  

3. Na vodní lázni rozpustíme plátkovou želatinu v 80 ml vody. V jedné míse vyšleháme 40% šlehačku dotuha. V další míse vyšleháme smetanové sýry, tvaroh a vanilkové cukry. Za stálého šlehání, pomalým a stálým proudem, vlíváme rozpuštěnou želatinu do tvarohové směsi Důkladně zašleháme a nakonec zlehka vmícháme šlehačku. 

4. Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru mini dortových ráfků, obvykle o průměru 6 cm. Vložíme na dno formiček. Korpusy potřeme tenkou vrstvou krému. Na vrstvu krému vložíme zmrazené ovocné pyré a ráfek naplníme až po okraj krémem. Dobře uhladíme a vychladíme, ideálně přes noc. U velkého dortu je postup úplně stejný. 

5. Nahřátým nožem uvolníme dort/ dortíky z formy. Ozdobíme šlehačkou, čokoládou a můžeme podávat. 

6. Ozdoby z čokolády se dají výrábět různými způsoby a záleží na Vaší fantazii. Všechny možné techniky se dají nalézt na Internetu. 

 

Tip

  • Aby se Vám malé dortíky lépe plnily, můžete dát krém do cukrářského sáčku. Půjde to snáz a rychleji. :-) 
  • Aby měl korpus ještě lepší, plnější chuť, můžete ořechy dopředu opražit v troubě nebo na pánvi. 
  • Do krému i na zdobení použijte opravdu kvalitní 40% šlehačku. Dobře drží bez jakéhokoliv ztužování a neroztéká se. Dort tak bude pevnější a bude lépe držet. 
  • Tvaroh použijte v kostce (alobalu), ne ve vaničce. Tvaroh ve vaničce je na tento krém příliš řídký. 
  •  


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu