Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jahodovo-mandlový cheesecake

Popis receptu: 

Klasický vanilkový cheesecake jak jej máme všichni rádi s malinkými změnami.Myslím si, že jahody a mandle k sobě jdou víc než skvěle. A jako bonus není přehnaně sladký. Prostě ideál..

Autor: Zlata Bařinová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenkový základ:

    200g hl.mouky

    200g másla (vychlazeného)

    75g mletých mandlí

    60g ml. třtinového cukru

    20g javorového sirupu

    lžička vanilkového extraktu

    Náplň:

    3 balení sýru philadelphia

    1 kelímek zakysané smetany

    250g mascarpone

    1 vanilkový lusk

    2 celá vejce

    6-8 lžic třtinového cukru (dle chuti)

    2 lžíce javorového sirupu

    150g jahod

    Jahodový přeliv:

    50 g jahod

    2 lžíce cukru

     Mandle na ozdobu:

    1 lžička kokosového oleje

    1 lžička javorového sirupu

    2 lžičky medu

    1 balení madlových lupínků

    Jahody na ozdobu cca 100g

     

Příprava jídla

 Troubu předehřejte na 170°C (horkovzuch méně, dle trouby až o 20°C), kruhovou formu o velikosti 24 vyložte pečícím papírem a boky vymažte máslem.

Ingredience na sušenkový základ smíchejte, rovnoměrně na dno i na boky vmačkejte do dortové formy a dejte na 10 minut do mrazáku. 

Mezitím si očistěte jahody a nekrájejte je na čtvrtiny nebo na kolečka.

Formu ihned po vytáhnutí z mrazáku vložte do trouby a pečte zhruba 15-20 minut.

Zatím co se peče prošlehejte všechny ingredience na náplň (v pokojové teplotě) kromě jahod. Sušenkový základ vyndejte z trouby, poklaďte nakrájenými jahodami, zalijte hustou náplní, uhlaďte a vraťe zpět do trouby. Peče se 50-60 minut.  

Upečený cheesecake nechejte odpočívat a nachystejte si přeliv a mandle na ozdobení.
Jahody s cukrem spolu s malým množstvím vody svařte a po uvaření, promixujte tyčovým mixérem a nechejte vychládnout.
Plátky mandlí promíchejte s medem, sirupem a tekutým kokosovým olejem, přesypte na pekáč vyložený papírem a zapékejte asi 15minut. Je potřeba průběžně promíchávat, ať se krajní lupínky nespálí. Po vytažení nechejte stuhnout.

Na vychladlý cheesecake po obvodu nalámejte stuhlé mandlové plátky, poklaďte půlkami jahod a přelijte jahodovým pyré.

Dobrou chuť 

REKLAMA

Přidat komentář