0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodovo-mandlový cheesecake

Jahodovo-mandlový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

200g hl.mouky

200g másla (vychlazeného)

75g mletých mandlí

60g ml. třtinového cukru

20g javorového sirupu

lžička vanilkového extraktu

Náplň:

3 balení sýru philadelphia

1 kelímek zakysané smetany

250g mascarpone

1 vanilkový lusk

2 celá vejce

6-8 lžic třtinového cukru (dle chuti)

2 lžíce javorového sirupu

150g jahod

Jahodový přeliv:

50 g jahod

2 lžíce cukru

 Mandle na ozdobu:

1 lžička kokosového oleje

1 lžička javorového sirupu

2 lžičky medu

1 balení madlových lupínků

Jahody na ozdobu cca 100g

 

 Troubu předehřejte na 170°C (horkovzuch méně, dle trouby až o 20°C), kruhovou formu o velikosti 24 vyložte pečícím papírem a boky vymažte máslem.

Ingredience na sušenkový základ smíchejte, rovnoměrně na dno i na boky vmačkejte do dortové formy a dejte na 10 minut do mrazáku. 

Mezitím si očistěte jahody a nekrájejte je na čtvrtiny nebo na kolečka.

Formu ihned po vytáhnutí z mrazáku vložte do trouby a pečte zhruba 15-20 minut.

Zatím co se peče prošlehejte všechny ingredience na náplň (v pokojové teplotě) kromě jahod. Sušenkový základ vyndejte z trouby, poklaďte nakrájenými jahodami, zalijte hustou náplní, uhlaďte a vraťe zpět do trouby. Peče se 50-60 minut.  

Upečený cheesecake nechejte odpočívat a nachystejte si přeliv a mandle na ozdobení.
Jahody s cukrem spolu s malým množstvím vody svařte a po uvaření, promixujte tyčovým mixérem a nechejte vychládnout.
Plátky mandlí promíchejte s medem, sirupem a tekutým kokosovým olejem, přesypte na pekáč vyložený papírem a zapékejte asi 15minut. Je potřeba průběžně promíchávat, ať se krajní lupínky nespálí. Po vytažení nechejte stuhnout.

Na vychladlý cheesecake po obvodu nalámejte stuhlé mandlové plátky, poklaďte půlkami jahod a přelijte jahodovým pyré.

Dobrou chuť 

Autor: Zlatulinda

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit