0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní cheesecake

Jarní cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus: 180g máslových sušenek

                 60g rozpuštěného másla

                 30g smetanového sýra Philadelphia Originál

 

Náplň: 375g smetanového sýra Philadelphia Originál

            200g kvalitní bílé čokolády (rozpuštěné ve vodní lázni)

            250ml  šlehačky 33%

              70 g  listového špenátu mraženého

            3 PL Lemon curd  (ideálně z Marks and Spencer)

            1 ČL vanilkového extraktu

 

Dále:    4 PL Lemon curd

 Troubu rozehřejeme na 180 °C. 

 V robotu rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a Philadelphiu a krátce zpracujeme   v těsto.                                                   

 Formu s odnímatelným dnem o průměru 23cm vymažeme máslem. Pouze po dně formy   rozprostřeme sušenkové těsto a přitlačíme ho. Upečeme do zlatova. Podle výkonu trouby asi 10-  12 minut. Necháme ve formě vychladnout.

Nasekáme špenátové listy na drobné kousky a dáme je do sítka povolit a odkapat.

V míse vyšleháme Philadelphiu s lemon curd a vanilkovým extraktem. Odebereme 2 PL směsi a vmícháme ji do vlažné bílé čokolády. To proto, aby se vyrovnala teplota a v čokoládě se nevytvořily  hrudky. Pak obě směsi spojíme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný špenát.

Směs přendáme do formy na vychladlý korpus, uhladíme, celou formu zabalíme do přilnavé fólie. Na noc uložíme do lednice.

Před podáváním objedeme slabým nožem boky formy a obruč odstraníme.  Ozdobíme dle vlastní fantazie 4 PL lemon curd.

Poznámka: lemon curd si můžete udělat i domácí. Ale já ho záměrně doporučuji z Marks and Spencer, protože chuť domácího mi přijde moc „žloutková“. Není to prostě ono.

 

 

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit