Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jarní cheesecake

Popis receptu: 

Lákalo mne vyzkoušet zeleninu ve sladkých dezertech. Mrkev, červenou řepu a pastiňak jsem již vyzkoušela a tak přišel na řadu netradiční špenát. Kombinace špenátu a Lemon curd se navzájem doplňují a vytváří lahodnou chuť.

Autor: i millerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-12ks
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Korpus: 180g máslových sušenek

                     60g rozpuštěného másla

                     30g smetanového sýra Philadelphia Originál

     

    Náplň: 375g smetanového sýra Philadelphia Originál

                200g kvalitní bílé čokolády (rozpuštěné ve vodní lázni)

                250ml  šlehačky 33%

                  70 g  listového špenátu mraženého

                3 PL Lemon curd  (ideálně z Marks and Spencer)

                1 ČL vanilkového extraktu

     

    Dále:    4 PL Lemon curd

Příprava jídla

 Troubu rozehřejeme na 180 °C. 

 V robotu rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a Philadelphiu a krátce zpracujeme   v těsto.                                                   

 Formu s odnímatelným dnem o průměru 23cm vymažeme máslem. Pouze po dně formy   rozprostřeme sušenkové těsto a přitlačíme ho. Upečeme do zlatova. Podle výkonu trouby asi 10-  12 minut. Necháme ve formě vychladnout.

Nasekáme špenátové listy na drobné kousky a dáme je do sítka povolit a odkapat.

V míse vyšleháme Philadelphiu s lemon curd a vanilkovým extraktem. Odebereme 2 PL směsi a vmícháme ji do vlažné bílé čokolády. To proto, aby se vyrovnala teplota a v čokoládě se nevytvořily  hrudky. Pak obě směsi spojíme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný špenát.

Směs přendáme do formy na vychladlý korpus, uhladíme, celou formu zabalíme do přilnavé fólie. Na noc uložíme do lednice.

Před podáváním objedeme slabým nožem boky formy a obruč odstraníme.  Ozdobíme dle vlastní fantazie 4 PL lemon curd.

Poznámka: lemon curd si můžete udělat i domácí. Ale já ho záměrně doporučuji z Marks and Spencer, protože chuť domácího mi přijde moc „žloutková“. Není to prostě ono.

 

 

REKLAMA

Přidat komentář