Jarní cheesecake

Jarní cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus: 180g máslových sušenek

                 60g rozpuštěného másla

                 30g smetanového sýra Philadelphia Originál

 

Náplň: 375g smetanového sýra Philadelphia Originál

            200g kvalitní bílé čokolády (rozpuštěné ve vodní lázni)

            250ml  šlehačky 33%

              70 g  listového špenátu mraženého

            3 PL Lemon curd  (ideálně z Marks and Spencer)

            1 ČL vanilkového extraktu

 

Dále:    4 PL Lemon curd

 Troubu rozehřejeme na 180 °C. 

 V robotu rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a Philadelphiu a krátce zpracujeme   v těsto.                                                   

 Formu s odnímatelným dnem o průměru 23cm vymažeme máslem. Pouze po dně formy   rozprostřeme sušenkové těsto a přitlačíme ho. Upečeme do zlatova. Podle výkonu trouby asi 10-  12 minut. Necháme ve formě vychladnout.

Nasekáme špenátové listy na drobné kousky a dáme je do sítka povolit a odkapat.

V míse vyšleháme Philadelphiu s lemon curd a vanilkovým extraktem. Odebereme 2 PL směsi a vmícháme ji do vlažné bílé čokolády. To proto, aby se vyrovnala teplota a v čokoládě se nevytvořily  hrudky. Pak obě směsi spojíme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný špenát.

Směs přendáme do formy na vychladlý korpus, uhladíme, celou formu zabalíme do přilnavé fólie. Na noc uložíme do lednice.

Před podáváním objedeme slabým nožem boky formy a obruč odstraníme.  Ozdobíme dle vlastní fantazie 4 PL lemon curd.

Poznámka: lemon curd si můžete udělat i domácí. Ale já ho záměrně doporučuji z Marks and Spencer, protože chuť domácího mi přijde moc „žloutková“. Není to prostě ono.

 

 

Autor: i millerová

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit