Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
0,0 (0x)
23. 3. 2018
Jarní cheesecake
Jarní cheesecake


Snadné
< 30 min
0,0 (0x)

 Troubu rozehřejeme na 180 °C. 

 V robotu rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a Philadelphiu a krátce zpracujeme   v těsto.                                                   

 Formu s odnímatelným dnem o průměru 23cm vymažeme máslem. Pouze po dně formy   rozprostřeme sušenkové těsto a přitlačíme ho. Upečeme do zlatova. Podle výkonu trouby asi 10-  12 minut. Necháme ve formě vychladnout.

Nasekáme špenátové listy na drobné kousky a dáme je do sítka povolit a odkapat.

V míse vyšleháme Philadelphiu s lemon curd a vanilkovým extraktem. Odebereme 2 PL směsi a vmícháme ji do vlažné bílé čokolády. To proto, aby se vyrovnala teplota a v čokoládě se nevytvořily  hrudky. Pak obě směsi spojíme. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný špenát.

Směs přendáme do formy na vychladlý korpus, uhladíme, celou formu zabalíme do přilnavé fólie. Na noc uložíme do lednice.

Před podáváním objedeme slabým nožem boky formy a obruč odstraníme.  Ozdobíme dle vlastní fantazie 4 PL lemon curd.

Poznámka: lemon curd si můžete udělat i domácí. Ale já ho záměrně doporučuji z Marks and Spencer, protože chuť domácího mi přijde moc „žloutková“. Není to prostě ono.

 

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu