Jemný avokádový chcesecake

Jemný avokádový chcesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus:

200g lotus keksov

50g vlašské orechy

60g mäkkeho masla

 

Krém:

375g Philadelphia

500g jemný tvaroh

70g biela čokoláda

1dcl šlahačková smotana

1ks avokádo

3PL orechový olej

0,05dcl Malibu

40g práškový cukor

1 vanilkový cukor

vanilkový lusk 

2 celé vajcia

1PL solamyl

 

Dokončenie:

80g nesolených pistácií

30g cukor

100g malín

Physalis

kokosové lupienky 

poprípade maracuja

Pripravíme si karamelový korpus:

Keksy lotus spolu s orechami rozmixujeme najemno, pridáme mäkké maslo, všetko spolu premiešame. Hotovou zmesou vystelieme formu na pečenie a pečieme pri teplote 140 °C cca 8-10minút.

Krém:

- Najprv si ošúpeme avokádo nastrúhame nahrubo a jemne podusíme na orechovom oleji, (trvá to asi 3-5minút) pridáme Malibu a necháme vychladiť.

- Šľahačkovú smotanu privedieme k varu, pridáme nalámanú čokoládu miešame do úplného rozpustenia čokolády, tiež necháme vychladnúť

- Do väčšej misy dáme PHILADELPHIU, tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vanilkový lusk, vajcia a lyžicu solamylu všetko spolu premiešame a postupne vmiešavame rozpustenú čokoládovú smotanu. Do hotovej zmesi nakoniec pridáme orestované avokádo.

Takto pripravenú masu nalejeme na pripravený korpus a pečieme na 120°C / hodinu.

- Medzi tým si pripravíme karamel do ktorého dáme pistácie premiešame a hotovú zmes vylejeme na silikónovú podložku. Vychladené pistácie nasekáme na väčšie kusy.

- Upečený vychladený avokádový cheesecake zdobíme malinami, Physalisom pripravenými karamelovými pistáciami, kokosovými lupienkami, poprípade môžeme pokvapkať maracujou ktorá dodá celému cheesecake exotický nádych.

 

Dobrú chuť :)

Autor: iariQ

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit