Jemný avokádový chcesecake

Jemný avokádový chcesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus:

200g lotus keksov

50g vlašské orechy

60g mäkkeho masla

 

Krém:

375g Philadelphia

500g jemný tvaroh

70g biela čokoláda

1dcl šlahačková smotana

1ks avokádo

3PL orechový olej

0,05dcl Malibu

40g práškový cukor

1 vanilkový cukor

vanilkový lusk 

2 celé vajcia

1PL solamyl

 

Dokončenie:

80g nesolených pistácií

30g cukor

100g malín

Physalis

kokosové lupienky 

poprípade maracuja

Pripravíme si karamelový korpus:

Keksy lotus spolu s orechami rozmixujeme najemno, pridáme mäkké maslo, všetko spolu premiešame. Hotovou zmesou vystelieme formu na pečenie a pečieme pri teplote 140 °C cca 8-10minút.

Krém:

- Najprv si ošúpeme avokádo nastrúhame nahrubo a jemne podusíme na orechovom oleji, (trvá to asi 3-5minút) pridáme Malibu a necháme vychladiť.

- Šľahačkovú smotanu privedieme k varu, pridáme nalámanú čokoládu miešame do úplného rozpustenia čokolády, tiež necháme vychladnúť

- Do väčšej misy dáme PHILADELPHIU, tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vanilkový lusk, vajcia a lyžicu solamylu všetko spolu premiešame a postupne vmiešavame rozpustenú čokoládovú smotanu. Do hotovej zmesi nakoniec pridáme orestované avokádo.

Takto pripravenú masu nalejeme na pripravený korpus a pečieme na 120°C / hodinu.

- Medzi tým si pripravíme karamel do ktorého dáme pistácie premiešame a hotovú zmes vylejeme na silikónovú podložku. Vychladené pistácie nasekáme na väčšie kusy.

- Upečený vychladený avokádový cheesecake zdobíme malinami, Physalisom pripravenými karamelovými pistáciami, kokosovými lupienkami, poprípade môžeme pokvapkať maracujou ktorá dodá celému cheesecake exotický nádych.

 

Dobrú chuť :)

Autor: iariQ

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit