Jemný avokádový chcesecake

Jemný avokádový chcesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus:

200g lotus keksov

50g vlašské orechy

60g mäkkeho masla

 

Krém:

375g Philadelphia

500g jemný tvaroh

70g biela čokoláda

1dcl šlahačková smotana

1ks avokádo

3PL orechový olej

0,05dcl Malibu

40g práškový cukor

1 vanilkový cukor

vanilkový lusk 

2 celé vajcia

1PL solamyl

 

Dokončenie:

80g nesolených pistácií

30g cukor

100g malín

Physalis

kokosové lupienky 

poprípade maracuja

Pripravíme si karamelový korpus:

Keksy lotus spolu s orechami rozmixujeme najemno, pridáme mäkké maslo, všetko spolu premiešame. Hotovou zmesou vystelieme formu na pečenie a pečieme pri teplote 140 °C cca 8-10minút.

Krém:

- Najprv si ošúpeme avokádo nastrúhame nahrubo a jemne podusíme na orechovom oleji, (trvá to asi 3-5minút) pridáme Malibu a necháme vychladiť.

- Šľahačkovú smotanu privedieme k varu, pridáme nalámanú čokoládu miešame do úplného rozpustenia čokolády, tiež necháme vychladnúť

- Do väčšej misy dáme PHILADELPHIU, tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vanilkový lusk, vajcia a lyžicu solamylu všetko spolu premiešame a postupne vmiešavame rozpustenú čokoládovú smotanu. Do hotovej zmesi nakoniec pridáme orestované avokádo.

Takto pripravenú masu nalejeme na pripravený korpus a pečieme na 120°C / hodinu.

- Medzi tým si pripravíme karamel do ktorého dáme pistácie premiešame a hotovú zmes vylejeme na silikónovú podložku. Vychladené pistácie nasekáme na väčšie kusy.

- Upečený vychladený avokádový cheesecake zdobíme malinami, Physalisom pripravenými karamelovými pistáciami, kokosovými lupienkami, poprípade môžeme pokvapkať maracujou ktorá dodá celému cheesecake exotický nádych.

 

Dobrú chuť :)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Obchod Apetit