0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 8
Snadné

Suroviny

Korpus

250 g sušenek BeBe oříškové

180 g rozpuštěného másla

Náplň

375 g (3ks) Philadelphia Light

500 g Selského bílého jogurtu

250 g odtučněného tvarohu

1 želatinový ztužovač Dr.Oetker

100 g cukru (třtinového) – dle chuti

1 vanilkový cukr

vanilkový extrakt

2 lžičky citronové šťávy

Ozdoba

1 granátové jablko

Poleva – sirup

500 ml džusu z granátového jablka

2 lžíce medu

100 g cukru

Sirupová poleva

  • Sirupovou polevu svaříme z džusu, cukru, medu. Vhodné je vše smíchat ve větším nižším hrnci – pánvi. Zahříváme necelou hodinu na mírném plameni - proto jej můžeme dát vařit před samotnou přípravou korpusu a náplně, občas promícháme.

Korpus

  • Sušenky rozmixujeme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.

 

Náplň

 

  • Philadelphie, jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
  • Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme je-li potřeba.

 

Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.

 

Vychlazený cheesecake ozdobíme – granátovým jablkem a poté přelijeme sirupem. Pokud neděláme sirup, lze dortík přelít klasickým želé například červeným. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.

Autor: Adelamarzova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč