Jogurtový Philly - Light cheesecake

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Snadné

Suroviny

Korpus

250 g sušenek BeBe oříškové

180 g rozpuštěného másla

Náplň

375 g (3ks) Philadelphia Light

500 g Selského bílého jogurtu

250 g odtučněného tvarohu

1 želatinový ztužovač Dr.Oetker

100 g cukru (třtinového) – dle chuti

1 vanilkový cukr

vanilkový extrakt

2 lžičky citronové šťávy

Ozdoba

1 granátové jablko

Poleva – sirup

500 ml džusu z granátového jablka

2 lžíce medu

100 g cukru

Sirupová poleva

  • Sirupovou polevu svaříme z džusu, cukru, medu. Vhodné je vše smíchat ve větším nižším hrnci – pánvi. Zahříváme necelou hodinu na mírném plameni - proto jej můžeme dát vařit před samotnou přípravou korpusu a náplně, občas promícháme.

Korpus

  • Sušenky rozmixujeme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.

 

Náplň

 

  • Philadelphie, jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
  • Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme je-li potřeba.

 

Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.

 

Vychlazený cheesecake ozdobíme – granátovým jablkem a poté přelijeme sirupem. Pokud neděláme sirup, lze dortík přelít klasickým želé například červeným. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.

Autor: Adelamarzova

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit