0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 8
Snadné

Suroviny

Korpus

250 g sušenek BeBe oříškové

180 g rozpuštěného másla

Náplň

375 g (3ks) Philadelphia Light

500 g Selského bílého jogurtu

250 g odtučněného tvarohu

1 želatinový ztužovač Dr.Oetker

100 g cukru (třtinového) – dle chuti

1 vanilkový cukr

vanilkový extrakt

2 lžičky citronové šťávy

Ozdoba

1 granátové jablko

Poleva – sirup

500 ml džusu z granátového jablka

2 lžíce medu

100 g cukru

Sirupová poleva

  • Sirupovou polevu svaříme z džusu, cukru, medu. Vhodné je vše smíchat ve větším nižším hrnci – pánvi. Zahříváme necelou hodinu na mírném plameni - proto jej můžeme dát vařit před samotnou přípravou korpusu a náplně, občas promícháme.

Korpus

  • Sušenky rozmixujeme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.

 

Náplň

 

  • Philadelphie, jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
  • Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme je-li potřeba.

 

Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.

 

Vychlazený cheesecake ozdobíme – granátovým jablkem a poté přelijeme sirupem. Pokud neděláme sirup, lze dortík přelít klasickým želé například červeným. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.

Autor: Adelamarzova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit