Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jogurtový Philly - Light cheesecake

Popis receptu: 

Nadýchaný, lehký jogurtový cheesecake se sníženým obsahem tuku a zvýšeným obsahem bílkovin s tradiční chutí Philadelphia. Osvěží a linii potěší.

Autor: Adéla Märzová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 1 dort ( forma 24cm)
Doba přípravy:

Ingredience

    Korpus

    250 g sušenek BeBe oříškové

    180 g rozpuštěného másla

    Náplň

    375 g (3ks) Philadelphia Light

    500 g Selského bílého jogurtu

    250 g odtučněného tvarohu

    1 želatinový ztužovač Dr.Oetker

    100 g cukru (třtinového) – dle chuti

    1 vanilkový cukr

    vanilkový extrakt

    2 lžičky citronové šťávy

    Ozdoba

    1 granátové jablko

    Poleva – sirup

    500 ml džusu z granátového jablka

    2 lžíce medu

    100 g cukru

Příprava jídla

Sirupová poleva

  • Sirupovou polevu svaříme z džusu, cukru, medu. Vhodné je vše smíchat ve větším nižším hrnci – pánvi. Zahříváme necelou hodinu na mírném plameni - proto jej můžeme dát vařit před samotnou přípravou korpusu a náplně, občas promícháme.

Korpus

  • Sušenky rozmixujeme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.

 

Náplň

 

  • Philadelphie, jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
  • Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme je-li potřeba.

 

Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.

 

Vychlazený cheesecake ozdobíme – granátovým jablkem a poté přelijeme sirupem. Pokud neděláme sirup, lze dortík přelít klasickým želé například červeným. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.

REKLAMA

Přidat komentář