Suroviny
Korpus
250 g sušenek BeBe oříškové
180 g rozpuštěného másla
Náplň
375 g (3ks) Philadelphia Light
500 g Selského bílého jogurtu
250 g odtučněného tvarohu
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
100 g cukru (třtinového) – dle chuti
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
2 lžičky citronové šťávy
Ozdoba
1 granátové jablko
Poleva – sirup
500 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu
100 g cukru
Sirupová poleva
- Sirupovou polevu svaříme z džusu, cukru, medu. Vhodné je vše smíchat ve větším nižším hrnci – pánvi. Zahříváme necelou hodinu na mírném plameni - proto jej můžeme dát vařit před samotnou přípravou korpusu a náplně, občas promícháme.
Korpus
- Sušenky rozmixujeme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.
Náplň
- Philadelphie, jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
- Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme je-li potřeba.
Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.
Vychlazený cheesecake ozdobíme – granátovým jablkem a poté přelijeme sirupem. Pokud neděláme sirup, lze dortík přelít klasickým želé například červeným. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.