Ze všeho nejdříve si připravíme formu s korpusem.
- sušenky si rozdrtíme na maůé drobečky ( já použila mixér), ale postačí vám klidně jen váleček
- rozpustíme si másloa smícháme v míse společně se sušenkami
- do formy si dáme pečící papír ( obkreslíme so formu,vystřihneme a dáme dovnitř)
- sušenkovou hmotou naplníme dno formy a umačkáme ( někdo používá lžíci, aby se dostal i do boků,já i dám ruku v pěst a klouby si to hezky umačkám)
- a dáme ztuhnout do lednice
Následuje příprava náplně.
- vyndáme si vše z lednice, ať mají suroviny stejnou teplotu
- nejdříve si v míse smícháme moučkový cukr, sýr Philadelphia a limetkovou šťávu, můžeme přidat i 100g malin, ať má náplň ezkou barvičku
- do malého kastrůlkusi dáme želatinua připravíme podle návodu na obale (přidáme 3-4 lžíce vody, necháme nabobtnat, na mírném ohni zahřejeme,nevaříme!!, sundáme z plotny a ihned vmícháme 2 lžíce krému, necháme zchladnouta pokračujeme)
- v druhé míse si vyšleháme smetanu
- našlehanou smetanu opatrně vmícháme do sýrového základu, postupně přimícháme i zchladlou želatinu, aby se nám krém nesrazil
- vyndáme korpus z lednice, nklademe kolem dokola maliny, pár s jich ještě necháme na zdobení
- připravený krém rozprostřeme na korpus a dáme minimálně na 3 hodiny do lednice
Mezitím si připravíme karamel.
- 80g cukru si dáme do kastrůlku se silným dnema zahřejeme do úplného rozpuštění. Ihned sejmeme z ohně.
- Připravíme si pečící papír, a až začne karamel chladnout, tvoříme ozdoby na papír - napč. čárky, mřížky, srdíčka...
- po zaschnutíozdob si je přesuneme do vzduchotěsné nádoby, karamel na vzduchu vlhne a je pak lepkavý
Po uplynutí cca 3 hodin vyndáme dort z lednice a dozdobíme :-)
DOBROU CHUŤ!! :-)
Suroviny
Porce
10
Suroviny
Porce
10