0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

KORPUS

  • 300g máslových sušenek ( můžeme ale použít například Koka sušenky,věnečky, Lotus..)
  • 105g másla ( přidávám podle potřeby, aby korpus nebyl moc suchý a nedrolil se)

NÁPLŇ

  • 350g sýr Philadelphia
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 200g moučkového cukru
  • 2 limetky-šťáva z 1 a půl limetky a zbytek na ozdobu
  • 15g želatiny
  • 200g malin
  • květiny na ozdobu
  • karamel na ozdobu -80g cukru krystal
  • ovoce na ozdobu-jahody, borůvky

Ze všeho nejdříve si připravíme formu s korpusem.

  • sušenky si rozdrtíme na maůé drobečky ( já použila mixér), ale postačí vám klidně jen váleček
  • rozpustíme si másloa smícháme v míse společně se sušenkami
  • do formy si dáme pečící papír ( obkreslíme so formu,vystřihneme a dáme dovnitř)
  • sušenkovou hmotou naplníme dno formy a umačkáme ( někdo používá lžíci, aby se dostal i do boků,já i dám ruku v pěst a klouby si to hezky umačkám)
  • a dáme ztuhnout do lednice

Následuje příprava náplně.

  • vyndáme si vše z lednice, ať mají suroviny stejnou teplotu
  • nejdříve si v míse smícháme moučkový cukr, sýr Philadelphia a limetkovou šťávu, můžeme přidat i 100g malin, ať má náplň ezkou barvičku
  • do malého kastrůlkusi dáme želatinua připravíme podle návodu na obale (přidáme 3-4 lžíce vody, necháme nabobtnat, na mírném ohni zahřejeme,nevaříme!!, sundáme z plotny a ihned vmícháme 2 lžíce krému, necháme zchladnouta pokračujeme)
  • v druhé míse si vyšleháme smetanu
  • našlehanou smetanu opatrně vmícháme do sýrového základu, postupně přimícháme i zchladlou želatinu, aby se nám krém nesrazil
  • vyndáme korpus z lednice, nklademe kolem dokola maliny, pár s jich ještě necháme na zdobení
  • připravený krém  rozprostřeme na korpus a dáme minimálně na 3 hodiny do lednice

Mezitím si připravíme karamel.

  • 80g cukru si dáme do kastrůlku se silným dnema zahřejeme do úplného rozpuštění. Ihned sejmeme z ohně.
  • Připravíme si pečící papír, a až začne karamel chladnout, tvoříme ozdoby na papír - napč. čárky, mřížky, srdíčka...
  • po zaschnutíozdob si je přesuneme do vzduchotěsné nádoby, karamel na vzduchu vlhne a je pak lepkavý

 

Po uplynutí cca 3 hodin vyndáme dort z lednice a dozdobíme :-)

 

DOBROU CHUŤ!! :-)

 

Autor: Lilavatty

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč