Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

KORPUS

  • 300g máslových sušenek ( můžeme ale použít například Koka sušenky,věnečky, Lotus..)
  • 105g másla ( přidávám podle potřeby, aby korpus nebyl moc suchý a nedrolil se)

NÁPLŇ

  • 350g sýr Philadelphia
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 200g moučkového cukru
  • 2 limetky-šťáva z 1 a půl limetky a zbytek na ozdobu
  • 15g želatiny
  • 200g malin
  • květiny na ozdobu
  • karamel na ozdobu -80g cukru krystal
  • ovoce na ozdobu-jahody, borůvky

Ze všeho nejdříve si připravíme formu s korpusem.

  • sušenky si rozdrtíme na maůé drobečky ( já použila mixér), ale postačí vám klidně jen váleček
  • rozpustíme si másloa smícháme v míse společně se sušenkami
  • do formy si dáme pečící papír ( obkreslíme so formu,vystřihneme a dáme dovnitř)
  • sušenkovou hmotou naplníme dno formy a umačkáme ( někdo používá lžíci, aby se dostal i do boků,já i dám ruku v pěst a klouby si to hezky umačkám)
  • a dáme ztuhnout do lednice

Následuje příprava náplně.

  • vyndáme si vše z lednice, ať mají suroviny stejnou teplotu
  • nejdříve si v míse smícháme moučkový cukr, sýr Philadelphia a limetkovou šťávu, můžeme přidat i 100g malin, ať má náplň ezkou barvičku
  • do malého kastrůlkusi dáme želatinua připravíme podle návodu na obale (přidáme 3-4 lžíce vody, necháme nabobtnat, na mírném ohni zahřejeme,nevaříme!!, sundáme z plotny a ihned vmícháme 2 lžíce krému, necháme zchladnouta pokračujeme)
  • v druhé míse si vyšleháme smetanu
  • našlehanou smetanu opatrně vmícháme do sýrového základu, postupně přimícháme i zchladlou želatinu, aby se nám krém nesrazil
  • vyndáme korpus z lednice, nklademe kolem dokola maliny, pár s jich ještě necháme na zdobení
  • připravený krém  rozprostřeme na korpus a dáme minimálně na 3 hodiny do lednice

Mezitím si připravíme karamel.

  • 80g cukru si dáme do kastrůlku se silným dnema zahřejeme do úplného rozpuštění. Ihned sejmeme z ohně.
  • Připravíme si pečící papír, a až začne karamel chladnout, tvoříme ozdoby na papír - napč. čárky, mřížky, srdíčka...
  • po zaschnutíozdob si je přesuneme do vzduchotěsné nádoby, karamel na vzduchu vlhne a je pak lepkavý

 

Po uplynutí cca 3 hodin vyndáme dort z lednice a dozdobíme :-)

 

DOBROU CHUŤ!! :-)

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit