0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Limetkový cheesecake s malinami "Vítání jara"

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

KORPUS

  • 300g máslových sušenek ( můžeme ale použít například Koka sušenky,věnečky, Lotus..)
  • 105g másla ( přidávám podle potřeby, aby korpus nebyl moc suchý a nedrolil se)

NÁPLŇ

  • 350g sýr Philadelphia
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 200g moučkového cukru
  • 2 limetky-šťáva z 1 a půl limetky a zbytek na ozdobu
  • 15g želatiny
  • 200g malin
  • květiny na ozdobu
  • karamel na ozdobu -80g cukru krystal
  • ovoce na ozdobu-jahody, borůvky

Ze všeho nejdříve si připravíme formu s korpusem.

  • sušenky si rozdrtíme na maůé drobečky ( já použila mixér), ale postačí vám klidně jen váleček
  • rozpustíme si másloa smícháme v míse společně se sušenkami
  • do formy si dáme pečící papír ( obkreslíme so formu,vystřihneme a dáme dovnitř)
  • sušenkovou hmotou naplníme dno formy a umačkáme ( někdo používá lžíci, aby se dostal i do boků,já i dám ruku v pěst a klouby si to hezky umačkám)
  • a dáme ztuhnout do lednice

Následuje příprava náplně.

  • vyndáme si vše z lednice, ať mají suroviny stejnou teplotu
  • nejdříve si v míse smícháme moučkový cukr, sýr Philadelphia a limetkovou šťávu, můžeme přidat i 100g malin, ať má náplň ezkou barvičku
  • do malého kastrůlkusi dáme želatinua připravíme podle návodu na obale (přidáme 3-4 lžíce vody, necháme nabobtnat, na mírném ohni zahřejeme,nevaříme!!, sundáme z plotny a ihned vmícháme 2 lžíce krému, necháme zchladnouta pokračujeme)
  • v druhé míse si vyšleháme smetanu
  • našlehanou smetanu opatrně vmícháme do sýrového základu, postupně přimícháme i zchladlou želatinu, aby se nám krém nesrazil
  • vyndáme korpus z lednice, nklademe kolem dokola maliny, pár s jich ještě necháme na zdobení
  • připravený krém  rozprostřeme na korpus a dáme minimálně na 3 hodiny do lednice

Mezitím si připravíme karamel.

  • 80g cukru si dáme do kastrůlku se silným dnema zahřejeme do úplného rozpuštění. Ihned sejmeme z ohně.
  • Připravíme si pečící papír, a až začne karamel chladnout, tvoříme ozdoby na papír - napč. čárky, mřížky, srdíčka...
  • po zaschnutíozdob si je přesuneme do vzduchotěsné nádoby, karamel na vzduchu vlhne a je pak lepkavý

 

Po uplynutí cca 3 hodin vyndáme dort z lednice a dozdobíme :-)

 

DOBROU CHUŤ!! :-)

 

Autor: Lilavatty

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit